A Püspöki Konferencia rendelkezésére, a mi vasárnaptól kezdődően a következő járványügyi rendelkezések lépnek életbe:

  1. Nem kötelező zárt térben sem a maszk viselése, aki azonban még nincs beoltva, vagy biztonságosabbnak érzi, viselje továbbra is. Áldoztatók számára a maszk viselése és a kéz fertőtlenítése továbbra is kötelező.

  2. Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe, így a távolság tartására, és újra lehetséges a gyóntatószékben a gyóntatás, valamint a szenteltvíz használata a templom ajtóban és aki szeretné, lehet nyelvre áldozni és a kiengesztelődésnél kezet fogni.

  3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára.

Országos adománygyűjtés a Szentszék kiadásainak támogatására, Péter-Pál ünnepéhez kapcsolódóan a mai vasárnap van a Püspöki Konferencia rendelkezésére. Kérjük, hogy a Testvérek az erre szánt adományaikat a templom közepén lévő perselybe helyezzék el. Előre is köszönjük minden adakozónak!

+Basics Imre, templomunk egykori sekrestyése temetése július 6-án, kedden, 16.00 órakor lesz, szentmisét követően urnatemetőnkben. Minden kedves terézvárosi testvérünket, akik ismerték és szerették, várjuk a temetésre.

keyboard_arrow_up
X