Veni Sancte tanévnyitó Szentmise a mai vasárnapon, szeptember 5-én 09.00 órakor kezdődő Szentmisében. Várjuk hittanosainkat, szüleiket, hitoktatóinkat!

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hetében azaz ezen a következő héten, a Bíboros Úr főpásztori rendelkezése alapján, a miserend templomunkban a következőképpen alakul:

Szeptember 5-én, vasárnap templomunkban csak délelőtt lesznek szentmisék: 09.00; 10.00 és 12.00 órakor. Este nem lesz. Mindenkit szeretettel várunk a Hősök terére, ahol 16.00 órakor lesz az Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséje és elsőáldozás.

Hétköznapokon: hétfőtől-szombatig csak reggel 08.00-kor lesznek szentmisék, szerda kivételével, amikor az ünnepi mise este lesz.

Szűz Mária Születése, Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án, szerdán, 17.00 órakor latin, angol és magyar nyelvű szentmise lesz gregorián énekekkel, amelyet a Capella Teresiana énekel. A szentmisét ünnepélyes vesperás követi, 18.00 órától, az Oltáriszentség tiszteletére.

Szeptember 11-én szombaton, 17.00 órakor szentmise lesz a Kossuth téren, mely a Hősök terére vonuló Eucharisztikus, gyertyás menettel zárul. Akik a plébániai csoportunkkal jönnek és jelentkeztek, találkozás 14.00 órakor az V. ker. Szabadság téren az emlékműnél. A belépőjegyeket addigra fogjuk megkapni és ott osztjuk majd ki. Összecsukható széket, vizet mindenki hozzon magával.

Szeptember 12-én vasárnap, templomunkban délelőtt nem lesz szentmise, csak este 18.30 órakor. Mindenkit szeretettel várunk a Hősök terére, ahol Ferenc pápa celebrálja a kongresszus záró szentmiséjét 11.30 órakor. Akik a plébániai csoporttal jönnek és jelentkeztek, több mint 160-an vagyunk, találkozás reggel 08.00 órakor a templom udvarán. A jegyeket szintén ott osztjuk majd ki. Széket, vizet, némi enni valót, sapkát vagy esernyőt hozzunk magunkkal.

A Kongresszus programjai megtalálhatóak a https://www.iec2020.hu/hu/program oldalon.

Plébániánkon a hitoktatás szeptember 13-tól indul. Várjuk a jelentkezőket az alapvető hittanra (olyan felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók) és a bérmálkozásra felkészítő hittanra is.

Ars Sacra szervezésében „A szeretet mindenkié koncert szeptember 10-én, pénteken 19.00 órakor lesz templomunkban. Szintén az Ars Sacra programjai között találjuk a szerdai ünnepi szentmisét és vesperást is.

keyboard_arrow_up
X