Advent 1. vasárnapján, a 09.00 órai mise után a 10.00 órai mise kezdetekor áldjuk meg a templomudvaron a szabadtéri Betlehemet.

Advent hétköznapjain, hétfőtől-szombatig Roráté szentmisék lesznek reggel 07.00 órakor, így a reggel 08.00 órai misék elmaradnak. Online közvetítjük a Facebookon és YouTube-on a keddi és a csütörtöki Rorátét, kivéve ezen a héten, amikor az elsőpéntek reggelit közvetítjük majd.

Gyóntatás adventben a Roráté misék alatt, hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton, illetve természetesen a szokásos heti gyóntatási rendben is lesz szentgyónásra lehetőség.

Elsőpénteken, december 3-án, reggel 07.00-kor és az esti 18.30-kor is lesz gyónási lehetőség, 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Advent szombatjain, 18.00 órakor gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáját, egy rövid elmélkedés, imádság és ének keretében. Online közvetítjük mind a négy gyertyagyújtást és utána a vasárnap előesti misét.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub szervezésében a városligeti Millennium Házban lévő „Budapest 1896-1920-ig” című kiállítást közösen tekintjük meg, december 4-én, szombaton, délelőtt 11.00 órakor. A belépőjegy hetven év felett 1.000.- Ft., hatvan év felett: 1.700.- Ft. Találkozás délelőtt 10.00 órakor a Teréz-templom előtt. Klubtagokat, de minden érdeklődőt is szeretettel várnak.

Zenés Adventi Lelki-est, ADVENT 2. SZOMBATJÁN, december 4-én lesz.

– 18.00 órakor gyertyagyújtás, majd az áhítatot az Imperfectum Együttes tagjai vezetik, közben szentgyónásra lesz lehetőség.

– 18.30 órakor szentmisét ajánlunk fel, Lisznyay-Szabó Gábor zeneszerző, templomunk egykori kántora halálának 40. évfordulóján érte, feleségéért és leányáért Lisznyay Máriáért. A misén az adventi elmélkedést Bellovics Gábor jezsuita atya, a Mária utcai Jézus Szíve templomból vezeti és utána gyóntat.

– 19.30 órakor pedig orgonakoncert lesz, melyen, a Lisznyay műveket négy orgonista szólaltja meg. A részletes program a hirdetőtáblán és a Facebook oldalunkon megtalálható. Mindenkit szeretettel várunk.

Advent 2. vasárnapján, december 5-én várjuk a Mikulást a templomba, a 09.00 órai mise után.

Árpád-házi Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan a Karitász támogatására megtartott adomány gyűjtés eredménye 147.300.- Ft. volt templomunkban, melyet köszönünk az adakozóknak, és a héten továbbítottunk.

Plébániánk is szeretné megajándékozni karácsonyra a rászoruló családokat és egyedülállókat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy ajánljanak olyanokat, akik számára a plébániai karitászunk élelmiszer vásárlási utalványa segítséget és örömet jelentene. A karácsonyi ajándékra javasolt neveket, pontos lakcímmel kérjük az újságos asztalnál lévő perselybe elhelyezni vagy e-mailen a plébánia hivatalba elküldeni. Ugyan ebbe a perselybe kérjük szíves adományaikat is a szegények karácsonyához vagy pedig csekken, illetve átutalással, a közlemény rovatba feltüntetve „karácsonyi karitász”. Ugyanakkor az idén szeretnénk ingyen ebédet is osztani, december 18-án, szombaton. Sajnos a kórházakba ebben az évben sem tudunk bemenni látogatni.

Adventi kedvezmény az urnasírhelyekre az idén annyit jelent, hogy még december hónapban a régi, tehát a négy évvel ezelőtti áron, míg 2022. január 1.-től már az új emelt áron lehet majd csak urnafülkét váltani. Részletes információt, a plébánia hivatalban kaphatunk.

Elkészült az Altöttingi Zarándoklatunkról a fotóalbum. A több mint 60 képet tartalmazó füzet megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében 9.800.- Ft-os áron.

Előre jelezzük az örömhírt, miszerint

Szűcs Bálint papnövendékünket, december 11-én, advent 3. szombatján, 18.30 órakor fogják diakónussá szentelni itt a Teréz-templomban két, szintén diakonátusra készülő jezsuita növendékkel együtt. Bálint, minden terézvárosit, szeretettel hív és vár.

keyboard_arrow_up
X