December 24-én, pénteken, 15.00 órakor a hittanos gyerekek pásztorjátéka a templomban, Tibor atya és Gerencsér Lilla hitoktató rendezésében. Várunk minden gyermeket és családot.

ÉJFÉLI MISE. December 24-én, 23.30-tól karácsonyi orgona muzsika és gyónási lehetőség, éjfélkor a kis Jézus jászolba helyezése és éjféli mise Urunk Születésének ünnepén. Közreműködik: Kiss Zoltán trombitaművész és Merczel György kántor-karnagy.

December 25-én, szombaton vasárnapi miserend van: 09.00 órakor diákmise, 10.00-kor ünnepi nagymise, melyet Cserháti Ferenc püspök celebrál. Közreműködik a Budapesti Énekes Iskola, elhangzik W.A.Mozart: Koronázási miséje. 12.00-kor Michael August Blume érsek, apostoli nuncius mondja a szentmisét a Sant’Egidio Közösség és a Plébánia meghívására. A mise után 13.00 órakor a templom kertjében karácsonyi ünnepséget tartanak és meleg ebédet osztanak szegény barátaiknak. Az európai hírű Kapuvári Ízvadászok főznek. Az ebedhez  ajándékkal is kedveskedni szeretnének. Ha a kedves testvérek süteménnyel vagy személyes közreműködéssel tudnák támogatni ezt a különleges alkalmat, azt hálásan fogadnánk. Este pedig 18.30-kor lesz még szentmise.

December 26. Szent Család vasárnapja. Ezért vasárnapi miserend szerinti lesznek a szentmisék, amelyek végén külön áldásban részesítjük a családokat. Kérjük, hogy ezen a napon, lehetőleg a családtagok együtt jöjjenek misére.

December 27-én, hétfőn, Szent János apostol ünnepén, az esti mise végén borszentelés, Szent János-áldás. Erre mindenki elhozhatja azt a bort, amit szeretne megszenteltetni és majd a család újévi ünnepi asztalára kerül.

December 31-én, pénteken, Szent Szilveszter pápa napján a polgári év végi hálaadás, 18.30-kor kezdődik, melyben plébánosi beszámoló és Te Deum. Szilveszter éjszakáján, 23.30-tól Taizé-i zenés szentségimádás, éjfélkor szentségi áldás és újévköszöntés lesz.

Január 1-én, szombaton, Újév napján, Szűz Mária Istenanyaságának főünnepén (parancsolt ünnep) három szentmise lesz, délelőtt 08.00 és 10.00 órakor. Az újévi ünnepi nagymise este 18.30-kor kezdődik. Ezen a napon – a szokásos feltételekkel – teljes búcsúban részesülhetünk a „Veni Creator Spiritus…” énekünk elimádkozásával egy templomban Isten segítségét kérve az újévre.

Január 2-án, karácsony 2. vasárnapján, a 10.00 órai nagymisét a Duna Televízió élő adásban templomunkból közvetíti.

Január 6-án csütörtökön, Vízkereszt napján, Urunk Megjelenése Főünnepén (parancsolt ünnep) templomunkban  szintén három szentmise lesz, délelőtt 08.00 és 10.00 órakor. Az ünnepi nagymise este 18.30-kor kezdődik, melyben két felnőtt részesül a beavató szentségekben, hároman pedig elsőáldozók lesznek, imádkozzunk értük!

keyboard_arrow_up
X