Görögkatolikus Szent Liturgia lesz templomunkban, ma vasárnap este, 18.30-kor. Balázs Mihály újmisés atya celebrálja, plébániánk papjaival és a meghívott atyákkal együtt. A végén, Mihály atya újmisés áldásban részesít bennünket.

Szentségimádás, Vesperás és egyéni szentségi áldás lesz hétfőn, január 31-én, 19.00 órától a járványtól való szabadulásért. Az esti misére lehet imaszándékot kérni, melyeket a plébánia e-mail címére kérünk megküldeni 17.00 óráig.

Urunk Bemutatása a templomban, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, február 2.-án, ezen a héten, szerdán van. A gyertyaszentelés, körmenet és ünnepi szentmise, 18.30-kor kezdődik, melyen a Schola Academica kórus felnőtt és gyermekkara, valamint a Zeneakadémia Egyházzene tanszakának hallgatói énekelnek. Ez a nap a Szerzetesekért Könyörgő Világnap is, ebből az alkalomból, a 900 éves premontrei rend két magyarországi apátja tesz tanúságot szerzetesi hivatásáról Fazakas Márton csornai és Balogh Piusz gödöllői apát urak. Velünk imádkoznak a Kármelita Nővérek és az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek. Ezért ezen a héten szerdán a csendes szentségimádás és utána a beszélgetés elmarad, mindenkit szeretettel várunk erre a még karácsonyi ünnepkörhöz tartozó szép ünnepre, hogy együtt imádkozhassunk szerzeteseinkért.

Szent Balázs püspök és vértanú napja, február 3. csütörtök. A reggeli és esti szentmiséhez kapcsolódóan Balázs-áldásban részesülhetünk. Akik nem tudnak csütörtökön eljönni, azokat a testvéreket, jövő vasárnap, február 6-án, a misék után kaphatnak Balázs-áldást.

Lourdes-i Kilencedet imádkozunk a betegekért február 3-11-ig, esténként a mise után 19.00 órakor. A Betegek Kenete Szentségét, a Lourdes-i Szűzanya február 11-i jelenésének napjához kapcsolódóan, közösségben szolgáltatjuk ki, február 13-án, vasárnap, 10.00 órakor. Előtte szombaton, február 12-én, 10.00 órakor lelki-nap és gyónási lehetőség lesz. A Betegek Kenete felvételére jelentkezni lehet mindazoknak, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek, a plébánia hivatalban vagy a sekrestyében, személyesen, telefonon, vagy e-mailen.

Elsőpénteken, február 4-én, reggel 07.30 – 08.30-ig, este 18.30 – 19.30-ig lesz gyónási lehetőség. Napközben meglátogatjuk beteg testvéreinket, akik, ha kérik a Szent Kenet szentségében is részesülhetnek. Este 19.00 órakor a Lourdes-i kilencedet imádkozzuk.

 

keyboard_arrow_up
X