A betegek kenete szentségét közösségben szolgáltatjuk ki, vasárnap, 10.00 órakor 118 idős vagy beteg testvérünknek. Kérjük, hogy imádkozzunk értük.

Szent Cirill és Szent Metód, Európa társvédőszentjeinek ünnepe, február 14-én, hétfőn van.

Házasság Hete programot, tizenötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a keresztény egyházak és a civil szervezetek, február 13 – 20 – ig. A részletes programokat a www.hazassaghete.hu oldalon találhatjuk meg. A hét zárásaként, február 20.-án, jövő vasárnap, 18.00 órakor mutat be szentmisét, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomban, Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Püspöki Konferencia családreferense.

Szentségimádás, Vesperás és egyéni Szentségi Áldás van, hétfőn, február 14-én, 19.00 órától. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisében imádkozunk a járványtól való szabadulásért. Erre a misére lehet imaszándékot kérni, melyet a plébánia e-mail címére kérünk megküldeni hétfőn, 17.00 óráig.

Egyházi hozzájárulás (adó). Ezen a héten kapják kézhez postai úton plébániánktól a köszönő, de egyúttal tájékoztató levelet a 2021-ben végzett tevékenységünkről azok, akik a plébániánk területén laknak és az elmúlt években rendszeresen fizettek egyházi hozzájárulást. Minden megkeresztelt katolikusnak lelkiismereti kötelessége saját egyházközségét anyagilag is támogatnia, a Püspöki Konferencia által meghatározott összeggel, mely az éves teljes jövedelmének 1%-a. Mindez, természetesen, továbbra is önkéntes megajánlással történik. Ezért hálásan köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt évben is befizette egyházi adóját!

Zenei programok ezen a héten:

  • Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke énekel szerdán, február 16-án, a 18.30 órai szentmisén.

  • Szent Efrém Férfikar, Fehér György Miklós: „Missa in A” c. miséjét énekli, február 19.-én, szombaton, 18.30 órai szentmisén.  Utána, 19.30 órakor pedig a szerző „Requiem”-je hangzik el koncert előadásban. Mindkét mű ősbemutató lesz, melyeket a Fehér György a Szent Efrém Férfikarnak írt. A belépés ingyenes.

  • Capella Theresiana, templomunk énekkara énekel jövő vasárnap, február 20.-án, a 10.00 órai nagymisén.

keyboard_arrow_up
X