A rendkívüli „Jónak lenni jó” akcióhoz kapcsolódóan, Szarka Tamás: „Missa missio” című miséje hangzik el templomunkban, március 6-án, nagyböjt 1. vasárnapján, 10.00 órakor a szentmisében, melyet felajánlunk a kárpátaljai magyar testvéreinkért és az orosz-ukrán háború áldozataiért, valamint imádkozunk a békéért. A mise után adományokat is gyűjtünk, hogy segíthessünk.

Jegyeskurzus indult, olyan párok számára, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni. Még ezen a héten be lehet kapcsolódni, csütörtökön, 20.00 órától a plébánia közösségi termében.

Nagyböjt péntekjein Keresztutat járunk, imádkozva, elmélkedve a templomban, 17.45-kor. A következő, március 11-én lesz.

A Katolikus Iskolák támogatásra, múlt vasárnap megtartott adománygyűjtés eredménye templomunkban: 138.300.- Ft. volt, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak, és amelyet a héten továbbítottunk.

A szomszédunkban kialakult háborús helyzetre tekintettel, Erdő Péter bíboros egy válság stábot hozott létre, február 28-án, amelynek feladata, hogy az adományokat és felajánlásokat koordinálja és továbbítsa az illetékes hatóságok, szervezetek felé. Templomunkban Szopkó Anna karitászvezető koordinálja a beérkezett adományok továbbítását és a különféle feladatokat. A 06-30-117-0817-es telefonon bármelyik testvérünk elérheti őt, aki segítséget szeretne felkínálni.  Milyen tárgyi adományokat várunk a templom előterében lévő Prágai Kis Jézus kápolnába? Takaró, matrac (jó állapotú, tiszta); tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.); baba-és kisgyerek pelenka; tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk!). Pénzt is lehet küldeni a menekülteknek a karitász számlájára az OTP Bank 11706016-20468198, „Kárpátaljának” közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra, illetve a honlapon kártyás fizetéssel: https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany címen. Az adományok elszállításában is szívesen fogadunk segítséget, illetve, aki tud, lehet szállást is felajánlani. Ezúton is köszönjük a már eddig érkezett adományokat és felajánlásokat! Isten fizesse meg minden adakozó jóságát!

Hamvazás szentelményében részesítjük minden kedves testvérünket, akik az elmúlt héten, hamvazószerdán nem tudtak eljönni. Legyen ez a bűnbánat kifejezése a nagyböjt kezdetén!

keyboard_arrow_up
X