Jeles napok a héten: Kedden március 15-én Nemzeti ünnepünkön az esti szentmisét hazánkért ajánljuk föl. Szombaton Szent József a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe lesz.

Szentségimádás, Vesperás és egyéni Szentségi Áldás van, hétfőn, március 14-én, 19.00 órától. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisében imádkozunk a járványtól való szabadulásért és a békéért. Szerdán csendes Szentségimádás lesz templomunkban, majd beszélgetés a plébánia hittan termében.

Nemzeti Ünnepünkön március 14-15-én délelőtt 08.00-12.00-ig, délután 16.30-19.00-ig tart nyitva a templom. A plébánia irodája hétfőn 14-én és kedden 15-én zárva tart.

A rendkívüli „Jónak lenni jó” akcióhoz kapcsolódóan, Szarka Tamás: „Missa missio” című miséje hangzott el templomunkban. A tárgyi ajándékok mellett 825.000.- Ft jött össze, amit a héten továbbítottunk, köszönjük szépen a kedves testvérek adományait!

Nagyböjt péntekjein Keresztutat járunk, imádkozva, elmélkedve a templomban, 17.45-kor. A következő, március 18-án lesz, 17:45-kor kezdődik. Templomunk felnőtt hittan csoportja fogja vezetni.

A szomszédunkban kialakult háborús helyzetre tekintettel, Erdő Péter bíboros egy válság stábot hozott létre, február 28-án, amelynek feladata, hogy az adományokat és felajánlásokat koordinálja és továbbítsa az illetékes hatóságok, szervezetek felé. Templomunkban Szopkó Anna karitászvezető koordinálja a beérkezett adományok továbbítását és a különféle feladatokat. A 06-30-117-0817-es telefonon bármelyik testvérünk elérheti őt, aki segítséget szeretne felkínálni.  Milyen tárgyi adományokat várunk a templom előterében lévő Prágai Kis Jézus kápolnába? Takaró, matrac (jó állapotú, tiszta); tartós élelmiszer (lehetőleg konzerv vagy liszt, rizs, étolaj, tészta, cukor, bab, borsó stb.); baba-és kisgyerek pelenka; tisztálkodási szerek, cumisüveg, babaholmik, babaruhák (felnőttruhákat nem kérünk!). Pénzt is lehet küldeni a menekülteknek a karitász számlájára az OTP Bank 11706016-20468198, „Kárpátaljának” közleménnyel, vagy a 1356-os adomány vonalra, illetve a honlapon kártyás fizetéssel: https://karitasz.hu/segitene/onlineadomany címen. Az adományok elszállításában is szívesen fogadunk segítséget, illetve, aki tud, lehet szállást is felajánlani. Ezúton is köszönjük a már eddig érkezett adományokat és felajánlásokat! Isten fizesse meg minden adakozó jóságát!

keyboard_arrow_up
X