Szent Adalbert püspök és vartanú napja, az egyházmegyénk védőszentje, így az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében főünnep. Április 23-án, Húsvét szombaton, az Esztergomi Bazilikában, 10.30 órakor lesz az ünnepi szentmise. Ezen az ünnepen adják át az un. „Szent Adalbert-díjakat” is olyan világi személyeknek, akik kiemelkedő egyházi szolgálatukkal ezt kiérdemelték. Az idén az egyik díjazott Rónai Zoltán templomgondnokunk lesz, aki 40 éve dolgozik rendszeresen a Teréz-templomért. Isten éltesse őt és szívből gratulálunk.

Mivel a díjátadásra minden munkatársunkkal Esztergomba utazunk, ezért kivételesen, április 23-án, szombaton, a templom 08.30 és 17.30 óra között zárva lesz!!!

Szent Charbel, libanoni maronita szerzetes kilencedét imádkozzuk, ahogyan tavaly is, a betegségtől való szabadulásért és most különösképpen is a háborútól való szabadulásért! Kilenc hónap át, minden hónap 22-én este. Az első alkalom, április 22-én, Húsvétpénteken, 19.00 órakor lesz.

Húsvét Nyolcadának utolsó napján, Fehérvasárnap, Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 24-én, 18.00 órakor elimádkozzuk az Irgalmasság Rózsafüzérét. A 18.30 órai szentmisén, a tavalyi Eucharisztikus Kongresszusról elmaradt 5 gyermek elsőáldozása lesz, akik a nagyböjtben készültek fel.

Az idei Elsőáldozásra való gyakorlati előkészítő hittan a húsvéti időben lesz, mely összesen hat alkalom. Szerdánként, 16.15 – 16.45-ig a templomban. Az első, április 27-én, szerdán lesz. Az elsőáldozás, Urunk Mennybemenetelének vasárnapján, május 29-én, délelőtt 09.00 órakor van. Jelentkezhetnek azok a gyerekek, akik már második éve tanulnak hittant, a plébánia hivatalban, személyesen, telefonon vagy e-mailen, illetve a hitoktatóknál, valamint az első órán.

keyboard_arrow_up
X