Isteni Irgalmasság Vasárnapjának előestéjén 2022. április 23-án, szombaton, 18.30 órakor kezdődik a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség Isteni Irgalmasság Búcsúi Szentmiséje a Teréz templomban.

A Kórházlelkészség Isteni Irgalmasság kápolnája az Onkológiai Intézet udvarán található és még a covid-járvány miatt nagy létszámú „külső” látogatót nem fogadhat.

Az ünnepi szentmisét celebrálja és szentbeszédet mond Horváth Zoltán protonotárius kanonok, esperes, plébános. Vele együtt mutatják be a szentmiseáldozatot Kampfmüller Sándor tb. kanonok a kórházlelkészség vezető lelkésze a többi kórházlelkésszel együtt.

Szeretettel várjuk a kórházlelkészség munkatársait, a beteglátogatókat és minden kedves testvérünket!

Jézusom, bízom Benned!

Húsvét Nyolcadának utolsó napján, Fehérvasárnap, Isteni Irgalmasság vasárnapján, 18.00 órakor elimádkozzuk az Irgalmasság Rózsafüzérét. A 18.30 órai szentmisén, 5 gyermek elsőáldozása lesz, akik a nagyböjtben készültek fel.

Toneheimi Norvég Zeneiskola kórusának koncertje – két év kihagyás után – április 25-én, hétfőn, 19.00 órakor lesz templomunkban. A már jól ismert fiatalokat szeretettel várjuk.

Szentségimádás szokott lenni minden második hétfőn, így április 25-én este is. Most, a norvég kórus koncertjét követően kezdődik, de rövidítve, azaz 20.00 órakor elimádkozzuk a Befejező Imaórát, majd pedig Szentségi Áldásban részesülhetünk.

Elsőáldozásra való gyakorlati előkészítő hittan indul, mely összesen hat alkalom, szerdánként, 16.15 – 16.45-ig a templomban. Az első, április 27-én, ezen a héten szerdán lesz. Az elsőáldozás, Urunk Mennybemenetelének vasárnapján, május 29-én, délelőtt 09.00 órakor lesz. Várjuk azokat a gyerekeket, szüleikkel együtt, akik már második éve járnak hittanra és szeretnének elsőáldozók lenni.

Sienai Szent Katalin, Európa társvédőszentje ünnepe, április 29-én, pénteken lesz.

Május 1.-én, május hónap elsővasárnapján szeretettel köszöntjük az Édesanyákat!

Loretói Litániát imádkozunk május minden egyes napján. Hétköznap, az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor. Az első ünnepélyes litánia, május 1.-én, jövő vasárnap lesz 18.00 órakor.

Kis-Ázsiai, Bibliai szent helyekre, Szent Pál, Barnabás, Fülöp apostolok, valamint Efezusba, Szűz Mária és Szent János apostol nyomában indul plébániai zarándoklatunk május 1.-én, mely 2019-ben lett meghirdetve, de a járvány miatt újra és újra el kellett halasztanunk. Találkozás, jövő vasárnap reggel 07.00 órakor a Liszt Ferenc repülőtér 2A terminálján, ahonnan 09.00 órakor indulunk Isztambulba. A zarándokok imádkoznak az itthon lévőkért, kérjük, hogy itthon is imádkozzatok a zarándokokért.

keyboard_arrow_up
X