Loretói Litániát imádkozunk május minden egyes napján. Hétköznap, az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor. Ezen a héten, május 26-án, szombaton is kivételesen a mise előtt, 18.00 órakor imádkozzuk a litániát.

Szent Charbel kilencedet imádkozunk a mai vasárnapon, május 22-én, az esti 18.30 órai mise után a járványtól és a háborútól való szabadulásért.

Elsőáldozóinkért és családtagjaikért kérjük a Kedves Testvérek imáit, akik jövő vasárnap, május 29-én, Urunk Mennybemenetele vasárnapján a 09.00 órai diákmisén lesznek elsőáldozók. A gyerekek neveit egy-egy kis cédulára felírtuk és az újságos asztalnál lévő kosárból elvihetők és kérjük, hogy egy héten át minden nap imádkozzatok azért az egy gyermekért és szüleikért. Tehát Urunk Mennybemenetele vasárnapján, az ünnepi nagymise az elsőáldozáskor, 09.00 órakor lesz, ezért a 10.00 órai mise, negyed órával később, 10.15-kor kezdődik majd. Előtte szombaton, május 28-án, szintén 09.00 órától lesz az elsőáldozásra a próba és az első gyónás, valamint gyónási lehetőség a szülők és a családtagok számára.

Szentségimádás, litánia, befejező imaóra és egyéni szentségi áldás lesz hétfőn, május 23-án, 19.00 órától a járványtól való szabadulásért és hálából, valamint a békéért. Az előtte 18.30-kor kezdődő misére imaszándékokat (hálát és kérését megfogalmazva) szeretettel várunk a plébánia e-mail címére hétfőn  17.00 óráig. A szerda esti szentségimádás a litánia után következik.

Olescher Tamás festőművész, díszlettervező és performer műveiből készült kiállítást, melynek címe: „Az igazságnak és a szeretetnek”. Ezen a héten, csütörtökön, május 26-án, 17.00 órakor közösen tekintjük meg ezt a kiállítást a Műcsarnokban. A tavaly elhunyt művész hitéből fakadó műveit Rockenbauer Zoltán művészettörténész testvérünk mutatja be számunkra. Találkozás 16.45-től a Műcsarnok előtt a Hősök terén.

Lumen Christi Gospel Kórus énekel templomunkban, ezen a héten, szombaton, május 28-án, az esti 18.30 órai szentmisén és utána rövid koncertet is adnak. Várjuk mindazokat, akik szeretik az afro-amerikai nép ezen evangéliumi ének és zenei stílusát.

DeChorum (református) énekegyüttes énekel jövő vasárnap misét, Urunk Mennybemenetele ünnepén, május 29-én az esti 18.30 órai szentmisén. Mindenkit szeretettel várunk erre a régi zenei stílust követő együttessel való közös misére, imádságra.

Karizmák Ünnepe, főegyházmegyénk szervezésében, pünkösdhétfőn, június 6-án, 10.00 órától lesz a Máriaremeti kegytemplom parkjában. Az idei év témája a hivatások, azaz a házasság, a papság és szerzetesség. Többek között erről vezet beszélgetést Zarka Dénes diakónusunk, a családreferatúra új munkatársa és erről szólnak majd a plakáton és az interneten is megtalálható programok. A terézvárosiak zarándok miséje, két év után ismét meg lesz 12.00 órakor a kegytemplomban, melyre várjuk a zarándok testvéreket. A főegyházmegyei program pedig, 15.00 órakor a szabadtéri oltárnál Erdő Péter bíboros úr ünnepi hálaadó szentmiséjével zárul. Templomunkban ezen a pünkösdhétfőn este, 18.30 órakor kezdődő szentmisében szintén Erdő Péter bíboros úr szolgáltatja ki a bérmálás szentségét az erre felkészült fiatal és felnőtt testvéreinknek.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évad záró kirándulása, két év után ismét megrendezésre kerül, június 11-én, szombaton a Pilisbe. Jelentkezni lehet a sekrestyében a 4.000 – Ft. útiköltség hozzájárulás befizetésével. Klubtagok és nem klubtagok számára egyforma a részvételi díj, hiszen az elmúlt két évben nem kértünk tagsági díjat.

Papszentelés lesz Esztergomban, a Főszékesegyházban, június 18-án, szombaton, 10.30 órakor. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek szenteli pappá – többek között – Szűcs Bálint diakónust, templomunk egykori ministránsát, majd lelkipásztori munkatársát, áldoztatót és hitoktatónkat. Bálint minden kedves terézvárosit szeretettel hív és vár Esztergomba, ezért autóbusszal közösen megyünk a plébániáról. Indulás reggel 08.30-kor, majd részt veszünk a papszentelési misén és szertartáson, ezután 12.30-kor közös ebéd lesz a Szent Adalbert Központ dísztermében, melynek végén személyesen köszöntjük a terézvárosi újmisés atyát és átadjuk ajándékunkat. Ezután autóbusszal közösen jövünk vissza Budapestre kb. 16.30-ra. Az esztergomi papszentelésre is lehet jelentkezni a sekrestyében a részvételi díj, mely magába foglalja az útiköltséget, az ebédet és a közös ajándékot, 9.800.- Ft. befizetésével. Rónaszéki János diakónusunk, terézvárosi plébániánk másik papnövendékének pappá szentelése – az államvizsga letétele után – októberben lesz, melyre János szintén szeretettel hívja és várja majd a terézvárosiakat. Hálát adunk a Gondviselő Istennek a két, templomunkból származó új atyáért!

keyboard_arrow_up
X