TÁJÉKOZTATÁS!

Kedves Testvérek! Kedves Látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az esztergomi papszentelés miatt a templom és az urnatemető június 18-án, szombaton, 08:30 – 17:00 óráig ZÁRVA tart. Szíves megértésüket kérjük és várjuk vissza Önöket!

Hittanórák közül az iskolai órák még június 15-ig, a plébániai hittanok és a különböző plébániai és templomi csoportok ezen a héten fejezik be az évadot, és a június 20-val kezdődő héttől, a nyáron szünetelnek. Mindenkit szeretettel visszavárunk majd szeptemberben ezekre az órákra és csoportokba. A tanévnyitó „Veni Sancte” szeptember 4-én lesz.

Plébániai napközis tábor viszont lesz hittanosaink számára, június 20-24-ig. Jelentkezési lapok a sekrestyében átvehetők, vagy azonnal ki is tölthetők. Délelőttönként programok, majd ebéd egy étteremben és délután játék a templomkertben. Egy főre 12.000.- Ft. az önköltség a többit a plébánia vállalja. Vezetik: Tibor atya, Lilla néni és segítők. Várjuk a gyerekeket szeretettel!

Úrnapja előestéjén Szentségimádásahogyan az Eucharisztikus Kongresszusra készülve tettük, most azonban hálából és dicsőítéssel a kongresszus kegyelmeiért. Június 18-án, az esti mise előtt, 17.30-18.30-ig az Imperfectum Együttessel, melyre a fiatalokat és minden kedves testvérünk szeretettel hívunk és várunk.

Szűcs Bálint papászentelésére Esztergomban, június 18-án, szombatra, közösen autóbusszal megyünk. Indulás 08.30-kor, majd részt veszünk a papszentelési misén és szertartáson, ezután 12.30-kor közös ebéd lesz a Szent Adalbert Központ dísztermében, melynek végén személyesen köszöntjük Bálint atyát és átadjuk ajándékunkat. Ezután kb. 16.30-ra érkezünk vissza. Az esztergomi papszentelésre még ezen a vasárnapon lehet jelentkezni a sekrestyében a részvételi díj befizetésével, amely magába foglalja az útiköltséget, az ebédet és a közös ajándékot: 9.800.- Ft. Akik egyénileg jönnek Esztergomba, de a közös ebéden és az ajándékozásban szeretnének részt venni, kérjük, hogy szintén jelentkezzenek a sekrestyében, a busz költség nélküli részvételi díj, azaz 5.800.- Ft-ot befizetésével. Bálint atya újmiséje, másnap, június 19-én, Úrnapja vasárnapján lesz, délelőtt 10.00 órakor, melynek végén újmisés áldásban részesülhetünk. Az áldás után mindenkit várunk a templomkertbe agapéra. Ehhez a vendéglátásához köszönettel fogadjuk a testvérek hozzájárulását édes-és sós süteményekkel, valamint pénzbeli adományokkal.

Rónaszéki János diakónusunk, plébániánk másik papnövendékének pappá szentelése októberben lesz, melyre János szintén szeretettel hívja és várja a terézvárosiakat.

Úrnapján, Urunk Szent Testének és Vérének főünnepén, június 19-én lép életbe a nyári miserend. Ez azt jelenti, hogy vasárnaponként három szentmise van: reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor, a déli mise elmarad, majd este 19.30-kor. Hétköznapokon pedig szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai misék maradnak el. Ehhez igazodik a templom nyári nyitvatartási rendje is. Vasárnap és ünnepnapokon 08.00 – 12.00-ig és 17.30-20.30-ig. Szerdán és szombaton pedig csak 08.00 órakor nyitunk. A többi napokon a szokott rendben tart nyitva.

Úrnapján, este 19.00 órakor a Capella Theresiana énekli az Úrnapi Vesperást, majd közreműködnek a 19.30 órai szentmisén is. Az Úrnapi – idén esti – gyertyás körmenet, 20.30-kor kezdődik a templom körüli utcákban. A négy úrnapi oltár díszítéséhez szintén szívesen fogadjuk a kedves testvérek hozzájárulását.

Dicsőítő Sziget keresztény zenei fesztivál lesz Szigetmonostoron, Úrnapján, június 19-én hazai ismert zenekarok közreműködésével. Reggel 10.00 órakor Csókay András tart előadást. Az ünnepi szentmisén az idén 75 éves Sillye Jenő vezeti az énekeket. A délután kettőtől kezdődő koncertekre a belépés díjtalan. A rendezvény fővédnöke Erdő Péter bíboros úr, Herczegh Anita asszony és Palánki Ferenc püspök. További információt a dicsoitosziget.hu oldalon találhatunk.

A Plébánia Hivatal a nyáron a megszokott rendben tart nyitva. Azonban ezen a héten, hétfőn, kedden és szerdán, június 13-14-15-én, kivételesen csak un. ügyeletet tart, de a megszokott időben nyitva lesz.

keyboard_arrow_up
X