Dr.Tarjányi Béla atya, aki éveken keresztül volt kisegítőnk először a Vörösmarty utcai Oltáriszentség kápolnában, majd itt a Teréz templomban, egy évvel ezelőtt költözött el az Úristenhez. A biblikus professzorért, a tanárért, Béla atyáért hálát adva és számára az örök üdvösséget kérve mutatunk be szentmisét, ma este, augusztus 28-án, 19.30 órakor, halálának első évfordulóján. Várunk mindenkit, akik tisztelték és szerették.

Az esztergomi, prímási bazilika felszentelésének évfordulóját ünnepeljük, augusztus 31-én, szerdán.

Elsőpénteken, szeptember 2-án, a reggeli és esti misék alatt gyóntatás lesz. Az esti mise után 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

A nyári miserend és a templom, valamint az urnatemető nyári nyitvatartási rendje szeptember 3-val ér véget. Szeptember 4-től, vasárnaptól áll vissza a szokásos miserend templomunkban. Ez azt jelenti, hogy szeptember 4-től, vasárnaponként négy szentmise van, reggel 09.00, délelőtt 10.00, déli 12.00 és este 18.30 órakor. Hétköznapokon pedig, minden nap reggel 08.00 és este 18.30 órakor.

Ünnepélyes újmise és „Veni Sancte…” hittanos tanévnyitó, szeptember 4-én, vasárnap, 09.00 órakor lesz. Ferenc atya, újmisés káplánunk minden kedves testvérünket, hitoktatóinkat, hittanosainkat és szüleit szeretettel várja erre az ünnepi alkalomra, melynek végén újmisés áldásban részesülhetünk. A mise után a templomkertbe várjuk a kedves testvéreket egy szerény agapéra, melyhez édes és-sós süteményekkel várjuk a testvérek hozzájárulását, melyet előre is köszönünk. Mivel a 09.00 órai lesz az ünnepi mise, emiatt a 10.00 órai szentmise később, kb.10.15-kor kezdődik majd.

keyboard_arrow_up
X