Megkezdődött a hitoktatás a plébánián és az iskolákban.

Ifjúsági alkalomra, (16 – 30 év közöttieket) hív Ferenc atya hétfőn esténként 19:00 órára. Az első alkalom október 3-án lesz.

Alapvető hittan, olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók és hitünk iránt érdeklődnek, keddenként 19:00 órára várjuk. Az első alkalom szeptember 27-én lesz. Kérjük a testvéreket, akinek a környezetében van ilyen érdeklődő, hívja el erre az első alkalomra.

Lelkigyakorlatos esték lesznek Ferenc atya vezetésével „Istenkereső ember és az emberkereső Isten” témakörben elsőpéntek kivételével minden pénteken 19:00 órakor, mely szeptember 30-án kezdődik.

Szentségimádási órák is megkezdődtek. Szerdánként az esti mise után van csendes Szentségimádás és utána beszélgetés. Mindenkit szeretettel várunk.

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, szeptember 14-én, szerdán van, az esti 18:30 órai ünnepi misén a Zeneakadémia Egyházzene Tanszaka énekel.

Mindszenty Gyalogos Zarándoklat a Városmajorból Máriaremetére, szeptember 17-én, szombaton lesz. Találkozás reggel 07.00 órakor a Városmajori Jézus Szíve templomnál, indulás 08.00 órakor. A zarándoklatot Mohos Gábor Püspök, plébános és Forgács Alajos kanonok, plébános vezetik. 12.00 órakor Máriaremetén a szentmisét Erdő Péter bíboros mondja. Ezután örömkoncert, majd pedig délután emlékezés a tiszteletreméltó főpásztorra a szabadtéri oltárnál.

Ars Sacra Fesztivál szeptember 17 – 25-ig kerül megrendezésre, melynek idei mottója: „Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket!” (Jn 13,34).

Templomunkban az Ars Sacra keretében a következő programok lesznek:

Nyitott Templomok Éjszakája: szeptember 17. szombat. 15.00 – 22.00 óráig lesz nyitva a templom és látogatható a toronykilátó is.

Zarándokének címmel a Magyar Örökség díjas  Makám Együttes koncertje, szeptember 17-én, szombaton, 20.00 órakor kezdődik.

Ószabó István istenes verseit előadja a költő és Pitti Katalin, aki archaikus imádságokat éneke, szeptember 18-án, vasárnap, 19.30 órakor

Telemann-est lesz szeptember 19-én, hétfő 19.00 órától, a Anima Polonica régizene együttes koncertje. Fellépnek: Mészáros Karolina, Misiag-Ollár Danuta, Deák Edyta.

A Mise Ordinárium (az órómai énektől a barokk korig) címmel a Capella Theresiana koncertje, mely Dr.Merczel György kántor-karnagyunk habilitációs koncertje lesz, szeptember 19-én, hétfőn, 20.00 órától. Orgonán közreműködik: Schallinger-Foidl Artúr.

Orgona Mese Kamarazenekar 1 éves megalakulásának ünnepi koncertje, hálából, szeptember 24-én, szombaton, 19.30 órakor kerül sorra.

Új persellyel bővült a templomi adománygyűjtő helyek száma. Híveink jogos kérésének eleget téve, miszerint bankkártyával is lehessen adományt adni templomunkban, az előtérben egy kártyás perselyt állítottunk fel. Ennek használata rendkívül egyszerű: a középen található kerek érintős képernyőn kiválaszthatjuk az összeget, majd pedig a már ismert bankkártya érintő jel megjelenése után kártyájukat odaérintve, a gép leolvassa, és egy pipával nyugtázza az adományt. Hálásan köszönjük, ha ily módon is támogatják templomunkat!

keyboard_arrow_up
X