Alapvető hittan, indul olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók és hitünk iránt érdeklődnek, keddenként 19:00 órára várjuk. Az első alkalom szeptember 27-én lesz. Kérjük a testvéreket, akinek a környezetükben van érdeklődő, ajánlják ezt a lehetőséget.

Lelkigyakorlatos esték lesznek Ferenc atya vezetésével „Istenkereső ember és az emberkereső Isten” témakörben pénteken 19:00 órakor, mely szeptember 30-án kezdődik. Ifjúsági alkalomra, (16 és 30 év közöttieket) hív Ferenc atya hétfőn esténként 19:00 órára. Az első alkalom október 3-án lesz.

Szent Charbel kilencedet imádkozunk szeptember 22-én, csütörtökön 19.00 órakor, kérve a szent közbenjárását a békéért és a válságból való szabadulásért.

Szent Máté apostol és evangélista ünnep, szeptember 21-én, Pietrelcinai Szent Pio atya, szeptember 23-án, és Szent Gellért püspök, szeptember 24-én lesz.

Ars Sacra Fesztivál szeptember 17 – 25-ig kerül megrendezésre, melynek idei mottója: „Úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket!” (Jn 13,34).

Templomunkban az Ars Sacra keretében a következő programok lesznek:

Ószabó István istenes verseit előadja a költő és Pitti Katalin, aki archaikus imádságokat éneke, szeptember 18-án, vasárnap, 19.30 órakor

Telemann-est lesz szeptember 19-én, hétfő 19.00 órától, a Anima Polonica régizene együttes koncertje. Fellépnek: Mészáros Karolina, Misiag-Ollár Danuta, Deák Edyta.

A Mise Ordinárium (az órómai énektől a barokk korig) címmel a Capella Theresiana koncertje, mely Dr.Merczel György kántor-karnagyunk habilitációs koncertje lesz, szeptember 19-én, 20.00 órától. Orgonán közreműködik: Schallinger-Foidl Artúr.

Orgona Mese Kamarazenekar 1 éves megalakulásának ünnepi koncertje, hálából, szeptember 24-én, szombaton, 19.30 órakor kerül sorra.

Kis-Ázsiába és Efezusba indul a második zarándokcsoportunk az apostolok és a Szűzanya nyomában, szeptember 23-án. Imádkozunk egymásért.

Imperfectum Együttes zenei szolgálata lesz minden hónap utolsó vasárnapján az esti 18.30 órai szentmisén. Első alkalom szeptember 25. Minden testvérünket, különösen a fiatalokat várjuk!

„Afréka”, azaz Dr.Fodor Réka lesz a vendégünk a szeptember 25-i, esti misén és utána 19.30-tól vetített képes előadást tart az alagsori hittanteremben, a nigériai üldözött keresztényekről, egészségügyi helyzetükről. Afréka, Dr.Csókai Andrással együtt végez orvosmissziót Nigériában.

Új persellyel bővült a templomi adománygyűjtő helyek száma. Híveink jogos kérésének eleget téve, miszerint bankkártyával is lehessen adományt adni templomunkban, az előtérben egy kártyás perselyt állítottunk fel. Ennek használata rendkívül egyszerű: a középen található kerek érintős képernyőn kiválaszthatjuk az összeget, majd pedig a már ismert bankkártya érintő jel megjelenése után kártyájukat odaérintve, a gép leolvassa, és egy pipával nyugtázza az adományt. Hálásan köszönjük, ha ily módon is támogatják templomunkat!

keyboard_arrow_up
X