Szent Teréz Búcsú alkalmával a kedves testvérek tevőleges szolgálatát és anyagi támogatását hálásan köszönjük! János atya újmiséje alkalmából 229.000.- Ft. adomány gyűlt össze, ugyanakkor Bálint atyához, idei másik újmisésünkhöz hasonlóan ő is egy kelyhet, melybe az újmise helye, és dátuma van bele gravírozva és egy kézzel varrott miseruhát kapott. János atya hálásan köszöni mindezeket az ajándékokat, és hogy eljöttetek a pappá szentelésére és primíciájára. Imádkozzunk ifjú papjainkért a miseszövetségben és egyénileg is továbbra is.

Pénteki lelki-esték folytatódnak, Ferenc atya vezetésével, minden pénteken (elsőpéntek kivételével) 19.15-től az alagsori hittanteremben, így a következő pénteken, október 28-án is.

Minden hónap utolsó vasárnapján, az Imperfectum Együttes énekel és imádkozik. Október 30-án, az este 18.00 órakor kezdődő rózsafüzéren és a 18.30 órai szentmisén fognak közreműködni.

Missziók javára adománygyűjtés van templomunkban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezésére. Így a missziók támogatására szánt adományokat a templom közepén elhelyezett perselybe kérjük bedobni.

Mindenszentek főünnepe, november 1-én, jövő héten, kedden lesz. Mivel ezt az ünnepet, mindnyájan szentmisén való részvétellel ünnepeljük (parancsolt ünnep), ezért három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00; délelőtt 10.00. Az esti program 18.00 órakor a Mindenszentek Litániája elimádkozásával és a 400 éve Avilai Szent Terézzel együtt szentté avatott szentek életétörtének megismerésével kezdődik, majd az ünnepi nagymise este 18.30 órakor lesz, melynek végén Lucernáriumot imádkozunk elhunytjainkért.

Halottak Napján, november 2-án, jövő héten, szerdán, szintén három szentmise lesz, 08.00-kor, délelőtt 10.00 órakor a kriptában és este 18.30 órakor kezdődik az ünnepi gyászmise, melyen a Budapesti Operett Színház ének-és zenekara, A.L.WEBBER: REQUIEM c. miséjét énekli. A ma is élő zeneszerző, aki többek között a Jézus Krisztus Szupersztár és más rockoperák, musicalek szerzője, ezt a gyászmisét édesapja halálára komponálta, most hangzik el először gyászmisében, itt Magyarországon, a Teréz-templomban. Ezt a szentmisét minden elhunytért, elsősorban az urnatemetőnkben eltemetettekért ajánljuk fel. Utána Lucernáriumot imádkozzuk.

Urnatemetőnk nyitvatartása, október 29-től, szombattól – november 2-án, szerdán, halottak napjáig egésze nap látogatható.

A Népszámlálás alkalmával, bátran valljuk meg katolikus hitünket! A kérdőív 14. kérdésénél („Mi a vallása, felekezete?”), válasszuk a „katolikus – azon belül a – (római katolikus)” lehetőséget!

keyboard_arrow_up
X