Krisztus Király főünnepén, az Egyházi Év utolsó vasárnapján a 10.00 órai ünnepi nagymisén a Budapesti Énekes Iskola I. osztályosai énekelnek. Az ünnep estéjén, a 18.30 órai szentmisén pedig a Lumen Christi Gospel kórus énekel és a mise után rövid koncertet is adnak. Az ismert magyar Gospel együttesnek a karácsonyi koncertje, december 21-én lesz a MOM parkban, ahová szintén szeretettel várják a testvérek. Jegyek válthatók: Lumen Christi Gospel Kórus | MOMkult | MOM Kulturális Központ

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, a vasárnapi szentmisék végén „Szent Erzsébet kenyeret” szentelünk, majd kiosztjuk a kijáratnál a testvéreknek, hogy ebben a mostani nehéz válság helyzetben különösen is figyeljünk a nálunk szegényebbek megsegítésére.

Országos adománygyűjtés van a Karitász tevékenységének támogatására, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a mai vasárnap. A testvérek erre acélra szánt adományait a templom közepén lévő perselybe kérjük elhelyezni. Minden segítséget előre is köszönünk.

Hálából a papi hivatásért lesz koncelebrált szentmise hétfőn, november 21-én, 18.30 órakor, melyen Zoltán atya és szemináriumi évfolyamtársai adnak hálát a jó Istennek.

Szent Charbel kilenced imádságunk november 22-én, kedden este 19.00 órakor lesz.

Adventi gyertyagyújtás, minden szombaton 18.00 órakor van az esti mise előtt. Az első gyertyát az adventi koszorúnkon, november 26-án, este gyújtjuk meg. Az áhítatra várjuk a testvéreket.

Advent I. vasárnapjától bevezetésre kerül templomunkban az idén kiadott új magyar fordítású Római Misekönyv. Ehhez kapcsolódóan a Szent Liturgiában történt némi változásokról, adventben, hétről-hétre rendszeresen tájékoztatjuk a kedves testvéreket, így karácsonyra már teljesen egészében az új misekönyv alapján tudunk bekapcsolódni a szentmisébe.

Az Imperfectum Együttes, advent I. vasárnapján, november 27-én, a 18.30-kor fog énekelni.

Előre jelezzük:

Advent hétköznapjain, hétfőtől-szombatig un. Roráté szentmisék lesznek templomunkban reggel 07.00 órai kezdettel, így a reggel 08.00 órai szentmisék elmaradnak. Gyóntatás lesz hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton reggel a 07.00 órai szentmisék idejében is.

Az idei adventben is lesz adománygyűjtés a plébániai rászorulóink megsegítésére. Ezért kérjük, hogy majd jövő vasárnaptól ajánljanak a testvérek olyan családokat, egyedülállókat, időseket, akikről úgy tudják, hogy szívesen fogadnának karácsonyra élelmiszervásárlási utalványt a plébániától.

keyboard_arrow_up
X