Advent hétköznapjain, hétfőtől-szombatig Roráté szentmisék vannak templomunkban reggel 07.00 órakor. Gyóntatás van hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton, a Roráté misék alatt.

Adventi gyertyagyújtás van minden szombaton 18.00 órakor az esti mise előtt.

Az idei adventben is van adománygyűjtés a plébániai rászorulóink megsegítésére. Ezért kérjük, hogy az újságos asztalnál lévő ládába ajánljanak a testvérek olyan családokat, egyedülállókat, időseket (név és pontos lakcím megadásával), akikről úgy tudják, hogy szívesen fogadnának karácsonyra ajándékot a plébániától, illetve ugyan ebbe a ládába kérjük szíves adományaikat is erre a karitatív célra, valamint a december 17-i ingyen ebédosztáshoz, hozzájárulásként. Eddigi adományaikat köszönjük!

Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe, ezen a héten, csütörtökön, december 8-án lesz. Az ünnepi szentmise az esti 18.30 órai, reggel, az adventben megszokott 07.00 órai időpontban van mise.

TerKapella, templomunk gyermekkórusa újra indul, a próbák szombaton, 14.00 órakor vannak.

Kis-Ázsiai, törökországi Zarándoklatunkról elkészült egy igényes, tartalmas fotóalbum, mely keményfedelű, nagyalakú és több mint 200 fotót tartalmaz. Megtekinthető, a sekrestyében.

Caldwell, Taylor: Lucanus – Szent Lukács evangélista küzdelmes élete című könyvet, advent 3. vasárnapján, december 11-én, a szentmisék után Csepregi Tibor testvérünk, a könyv fordítója árusítja majd a templom előterében.

Bertalan Imre őstermelő, az idén újra hoz mézet plébániánk hívei számára, szintén advent 3. vasárnapján, december 11-én.

Mindhárom értékes ajándék lehet karácsonyra!

 

Szentmise szándék kérhető a 2023-as évre a sekrestyében és a plébánia hivatalban. Kérjük, hogy aki konkrét időpontra kéri, hogy a szentmisét az ő szándékára ajánljuk fel, mielőbb jelentkezzen.

Templomunk adventi zenei programjairól, tájékoztatót találhatnak a kedves testvérek a hírlevelünkben.

Ezek közöl az Énekes Iskolák közös megemlékezése Kodály Zoltánról, december 10-én, szombaton lesz templomunkban, 16.30 órai kezdettel. Először a Dániel-játékot adják elő, majd Kodály művek hangzanak fel és a 18.00 órai gyertyagyújtás után, 18.30 órai szentmisén Kodály: Magyar miséjét éneklik.

A Makám Együttes adventi, karácsonyi koncertjére, mely december 17-én, 19.30 órakor lesz, jegyek válthatók a sekrestyében 2.500.- Ft.-os áron.

A Betlehemi Láng, jövő vasárnap, advent 3. vasárnapján az esti, 18.30 órai szentmisére érkezik templomunkba, melyet a cserkészek hoznak el nekünk. Utána elvihető lesz a láng otthonainkba is.

Az Adventben bevezetésre került új magyar fordítású misekönyv kapcsán történt változásokról szeretnénk hétről-hétre tájékoztatni a testvéreket:

1.

A Szentmisén való liturgikus testtartásunknak (állás, ülés, térdelés, meghajlás, stb.) nagy jelentősége van, hiszen ezáltal egész emberségünk, így testi valóságunk is bevonódik az istentiszteletbe, része lesz a liturgiának, ahol keresztényként különösen is azt ünnepeljük, hogy Jézus Krisztusban az Isten testben jött el, és látható, megfogható formában maradt velünk az Eucharisztia szent színei alatt. Ezért templomunkban szeretnénk a világegyház általános gyakorlatához igazodni, így a következő változásokat vezetjük be az eddig megszokotthoz képest: hogy felállunk az „Imádkozzatok testvéreim…” felszólításra, és a továbbiakban állva maradunk a Felajánló könyörgés, a Prefáció és a Szent vagy alatt. Ez kifejezi a miséző pap által mondott imádsághoz való figyelemteljes kapcsolódásunkat, az Isten előtti tiszteletünket és fegyelmezettségünket, és így segíti a liturgiában való aktívabb részvételt. Ünnepi Szentmisében már a tömjénezésre felállunk és onnantól állva maradunk. Továbbá a ministránsok mozgását követve, térdelünk az Átváltoztatás alatt, majd felállunk, vagy pedig tetszés szerint térdelve maradunk az Eucharisztikus ima befejezéséig. Újdonság, hogy mindannyian felállunk az Áldozás utáni könyörgésre. Természetesen, akinek egészségügyi helyzete úgy kívánja (pl. nem tud térdelni, vagy huzamosabb ideig állni), a továbbiakban is szabadon eltérhet a közösség többi tagjának testtartásától.

keyboard_arrow_up
X