Árpád-házi Szent Margit ünnepéhez kapcsolódóan, mely ezen a héten, szerdán, január 18-án lesz, a mai vasárnapon, délelőtt 11.00 órakor Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutat be a Margitszigeten, az egykori domonkos kolostor romjainál. Szeretettel várják a budapesti híveket.

A keresztények egysége ökumenikus imahét, január 15-22-ig tart. Az imahét ünnepi megnyitója a Kálvin téri református templomban, mai vasárnap este, 18.00 órakor kezdődik. Igét hirdet: Erdő Péter bíboros és Kondor Péter evangélikus püspök. A belvárosi keresztény közösségek az imahét minden estéjén, 18.00 órakor összegyűlünk ökumenikus istentiszteletre, hétfőtől-szombatig, melynek rendjét a hirdetőtőbálán, hírlevelünkben és honlapunkon is megtalálhatjuk. Templomunkban, január 18-án, szerdán, 18.00 órakor lesz ökumenikus istentisztelet, melyen igét hirdet: Hegedűs Zsuzsa református lelkész. Ezen a szerda estén, a 18.30 órai szentmise ezért elmarad. Természetesen reggel 08.00 órakor lesz mise. Az esti 19.00 órai Csendes Szentségimádást megtartjuk.

Az imahéten Ferenc atya, január 16-án, hétfőn este a Deák téri evangélikus templomban, Zoltán atya pedig csütörtökön, január 19-én, a Kálvin téri református templomban fog igét hirdetni.

Keresztény-Zsidó imaóra, az imahét záró eseménye, szintén templomunkban lesz, január 22-én, vasárnap, 17.00 órakor Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert főrabbi vezetésével, valamint a keresztény egyházak püspökeinek, vezetőinek imájával. Közreműködik: a Dohány utcai zsinagóga kántora és az Imperfectum Együttes. Az imaóra után 18:30-kor kezdődő szentmisén is az Imperfectum Együttes végzi a zenei szolgálatot.

Alapvető hittan kurzus indult, kedd esténként, 19.15 órától, melybe még be lehet kapcsolódni.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub havi összejövetele, január 19-én, csütörtökön, 16.00 órakor a plébánia Közösségi termében lesz.

Isten Igéjének, a Szentírásnak vasárnapját jövő héten, január 22-én ünnepeljük.

Előre jelezzük, hogy a

Betegek Világnapjához kapcsolódóan, február 12-én, a 10.00 órai szentmisén szolgáltatjuk ki közösségben a Betegek Kenete szentségét azoknak, akik ezt kérik. A Szent Kenet felvételére jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a plébánián mindazoknak, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen súlyos betegséggel küzdenek.

_______________________________________________________________________________________________

Krisztus-hívők egységéért Ökumenikus imahét istentiszteleti rendje Budapest belvárosában.

Az istentiszteletek, minden nap 18:00 órakor kezdődnek (kivéve január 22. vasárnap, mert akkor 17:00 órakor).

Január 15. vasárnap – Kálvin téri református templom – Igét hirdet: Erdő Péter bíboros és Kondor Péter evangélikus püspök

Január 16. hétfő – Deák tári evangélikus templom – Igét hirdet: Farkas Ferenc római katolikus káplán

Január 17. kedd – Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia – Igét hirdet: Smidéliusz Gábor ev. lelkész

Január 18. szerda – Avilai Nagy Szent Teréz templom – Igét hirdet: Hegedűs Zsuzsa református lelkész

Január 19. csütörtök – Kálvin téri református templom – Igét hirdet: Horváth Zoltán rk. kanonok, esperes, plébános

Január 20. péntek – Szabadság téri református templom – Igét hirdet: Osztie Zoltán rk. plébános

Január 21. szombat – Deák téri evangélikus templom – Igét hirdet: Benedeczki Attila református lelkész

Január 22. vasárnap – Avilai Nagy Szent Teréz templom (17:00 óra) –

Igét hirdet: Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert főrabbi, imát mondanak a keresztény egyházak püspökei és vezetői.

keyboard_arrow_up
X