Gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatása ünnepe, mely a Szerzetesek Világnapja, február 2-án, ezen a héten, csütörtökön lesz. 18.30 órakor gyertyaszentelés és körmenet a templomban, majd ünnepi szentmise, melyen Wettstein József SP atya tesz tanúságot szerzetesi hivatásáról. Külön öröm számunkra, hogy József atya jön el a Teréz-templomba, hiszen ő és családja terézvárosi, itt nőtt fel. A körmeneten és a szentmisén a Schola Academica fog énekelni.

A Betegek Világnapja, a Lourdes-i Szűzanya, február 11-i jelenésének napja előtt, Lourdes-i kilencedet imádkozunk a betegekért február 3-11-ig, hétköznap az esti misék után 19.00 órakor, vasárnap 18.00 órakor. A Lourdes-i kilenced is ezen a héten kezdődik, február 3-án, pénteken, amely egyúttal elsőpéntek, de így este a Jézus Szíve litánia helyett most a betegeinkért imádkozunk.

Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján, február 3-án, pénteken, a reggeli és esti szentmisék után, személyes Balázs-áldásban részesítjük a testvéreket. Akik Szent Balázs napján nem tudnak eljönni, jövő vasárnap, február 5-én, a szentmisék után részesülhetnek Balázs-áldásban.

Betegek Kenete szentségét közösségben szolgáltatjuk ki, február 12-én, vasárnap, a 10.00 órai szentmisén azoknak, akik ezt kérik. Az ünnepi misét celebrálja és a szentséget kiszolgáltatja Kampfmüller Sándor tb.kanonok, budapesti vezető kórházlelkész, erzsébetvárosi plébániai kormányzó. A Szent Kenet felvételére jelentkezni lehet a sekrestyében vagy a plébánián mindazoknak, akik elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen súlyos betegséggel küzdenek. A Szent Kenet felvételére felkészítő lelkinap, február 11-én, szombaton 10 órakor lesz, melyet Ferenc atya vezet. Ekkor is lesz szentgyónásra lehetőség, de már az ezt megelőző hetekben is el lehet végezni szentgyónásunkat.

Az öltöztethető magyarországi Szűzanya szobrok ruháiból nyílik kiállítás az altemplomban, február 11-én, a Lourdes-i Szűzanya napján, 17:30 órakor Dobó Edit rendezésében. A kiállítást megnyitja Farkas Ferenc káplán atya.

keyboard_arrow_up
X