Örömmel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy Szentatyánk, Ferenc pápa, három napos  lelkipásztori látogatásra, Magyarországra érkezik, április 28-29-30-án. A különféle programok közül különösképpen is mindenkit szeretettel várunk Húsvét 4. vasárnapján, április 30-án, délelőtt a 09.30-kor kezdődő pápai szentmisére, a Kossuth térre. A programokról a Testvéreket részletesen tájékoztatjuk majd. Püspöki Konferenciák egy imádságot adott ki, amelyet a szentmisék végén a pápa látogatásért együtt elimádkozunk.

Nagyböjt péntekjeink Keresztutat imádkozunk a templomban 17.45-től. Ezen a pénteken a Felnőtt Hittancsoport tagjai, Fábián Melinda hittanárunkkal vezetik az imádságot.

Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanúra emlékezünk, március 6-án, hétfőn. A 18.30 órai szentmisére szívesen fogadunk imaszándékokat, melyeket szokás szerint a plébánia email címére, hétfőn délután 5 óráig kérünk megküldeni. A mise után Szentségimádás elmarad, azonban 19.15-kor vesperást imádkozunk Boldog Meszlényi püspök ereklyéje jelenlétében a Szent József oltárnál a belvárosi esperes kerület papjaival, szerzeteseivel közösen. Az idén különleges vendégünk lesz erre az alkalomra, mert a vesperás után 19.45-kor, a püspök atya rokona, Meszlényi Lívia tart vetítéssel egybe kötött előadást az alagsori hittanteremben. Mindenkit várunk.

Mária Evangéliuma, Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi musical-e hangzik el templomunkban ezen a héten, pénteken. A Jézus életét, szenvedését, kereszthalálát és feltámadását, a Szűzanya oldaláról bemutató több mint 30 éves oratórium, március 10-én, pénteken, 19.30 órakor kezdődik. Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Tolcsvay László főszereplésével a Rotunda Énekegyüttes előadásában.  A belépés díjtalan. A templomot fűtjük. Mindenkit szeretettel várunk.

Az idei nagyböjti lelkigyakorlatos esténket Martos Balázs püspök atya vezeti majd, március 17-én, pénteken. Programja: 17.45-kor keresztút, 18.30-kor szentmise, lelkigyakorlatos elmélkedéssel, majd pedig gyóntat. Erre a lelkigyakorlatos estére is befűtjük templomunkat.

A Püspöki Konferencia körlevele értelmében, Nagyböjt 3. vasárnapjától, március 12-19-ig tartós élelmiszer gyűjtés lesz a rászorulók megsegítésére. Az adományokat a sekrestye előterében kérjük majd elhelyezni. Aki pénzbeli adományt szeretne adni, arra is van lehetőség. Az újságos asztalnál lesz egy külön, erre a célra kihelyezett persely, ahová az adományok mellé kérjük majd azoknak a rászoruló családoknak, egyedülállóknak a nevét és címét bedobni, akiket a testvérek ajánlanak, hogy húsvétra segélyben részesítsünk.

A Budapesti Kórházlelkészség újra indít beteglátogató képzést. Első alkalom április 1-én lesz. Jelentkezni lehet március 27-ig a 06-1-224-8640-es telefonszámon.

Megköszönjük azoknak a testvéreknek, akik adományukkal támogatják a Ciszterci Nővérek érdi apátságát. Az összeget a jövő héten juttatjuk el az apátnőnek.

Országos adománygyűjtés volt a katolikus iskolák támogatására a múlt vasárnap. Templomunkban 142.500.- Ft. jött össze, melyet az elmúlt héten továbbítottunk. Minden adakozónak hálásan köszönjük.

keyboard_arrow_up
X