Egyházi-zene nagyböjt 4. azaz „Laetare” – az öröm vasárnapján templomunkban:

  • TerKapella, templomunk gyermekkórusa, 09.00 órakor énekel.

  • Capella Theresiana, templomunk énekkara, 10.00 órakor az ünnepi nagymisén énekel.

  • Imperfectum együttes, ifjúsági ének-és zenekar, 18.30 órai szentmisén fog közreműködni.

Ünnepek Nagyböjt 4. hetében:

  • Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe a mai vasárnapra esik, ezért a liturgiában, holnap, március 20-án, hétfőn ünnepeljük. 18.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise, melyen a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke növendékei, Farkasné Kőröshegyi Csenge és Oszaczki László diploma liturgiája is lesz egyben. Ezért a Szentségimádás, Vesperás, Személyes Szentségi Áldás 19.30-kor kezdődik, amelyben imádkozunk azokra a szándékokra, melyeket kérjük, hogy küldjetek meg nekünk, hétfőn 17.00 óráig a plébánia e-mail címére.

  • Urunk Születésének Hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe pedig, március 25-én, szombaton Mivel szombaton az esti szentmise már a nagyböjti 5. vasárnap előesti miséje lesz, ezért a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepi misét reggel 08.00 órakor tarjuk.

Nagyböjti Szentföldi Zarándoklatunk, ezen a héten, kedden, március 21-én indul. Találkozás, a menetrendváltozás miatt előbb, azaz reggel 04.00 órakor lesz a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálján. A 45 zarándok szeretettel kéri a testvérek imáit, de a zarándokok is imádkoznak az itthon lévőkért

Országos adománygyűjtés a Szentföld szent helyeinek fenntartására. A Püspöki Kar rendelkezésére a jövő vasárnap, nagyböjt 5. vasárnapján mi is erre a szándékra kérjük a kedves Testvérek adományait.

A Püspöki Konferencia által meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés a mai vasárnappal befejeződik. Megköszönjük a kedves testvérek élelmiszer és anyagi támogatását egyaránk, valamint az ajánlásokat, akiket javasoltatok saját környezetetekből, hogy húsvétra segélyben részesítsünk.

A Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke a Vesperás énekli, március 22-én, szerdán, 17.30 órakor.

Keresztutat imádkozunk nagyböjt péntekjein, 17.45 órai kezdettel. Ezen a héten, március 24-én, a keresztutat a plébániai Férfikör tagjai, Zarka Dénes diakónusunkkal és a Szent István Lovagrend vezeti, jó idő esetén a templomkertben, a Fatimai magyar keresztút gondolataival. A 15. stációt, Krisztus feltámadását már a templomba bevonulva imádkozzák, ahol 18.30-kor szentmise..

Békeima – Jótékonysági Gálakoncert lesz templomunkban, március 24-én, pénteken, 19.30 órai kezdettel. A nagyszabású koncerten, fellépnek többek között Kováts Kolos, Csonka Zsuzsanna, Keszei Bori operaénekesek, valamint színészek, ének-és zeneművészek. A belépés ingyenes. Önkéntes adományokkal azonban a Törökországi és Szíriai földrengés áldozatainak, valamint az Orosz-Ukrán háború menekültjeinek megsegítésére a szervezők a bevételt a Szent Erzsébet Karitászpontnak adják át, így a Karitász fogja eljuttatni a rászorulóknak. Mindenkit szeretettel várnak és minden adományt előre köszönnek.

Részvételi lehetőségek a Pápalátogatás programjain:

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye részletes információt nyújt a www.ferenc2023.hu honlapon.

  • Papi találkozó a Szent István Bazilikában, április 28-án, pénteken, 17.00 órakor. Ide a klerikus jelentkezhetnek, de a testvérek a Bazilika előtti térről, kivetítőkön keresztül vehetnek részt a programon

  • Fiatalok találkozója a Papp László Sportarénában, április 29-én, szombaton,16.30 órakor. Erre várják a 14 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését a plébániánk e-mail címén név, szül. dátum, e-mail cím megadásával.

Pápai Szentmise a Kossuth téren, április 30-án, vasárnap, 09.30 órakor. Ezen a vasárnapon, Budapesten egyetlen templomában nem lesznek szentmisék a délelőtt folyamán a Főpásztor rendelkezésére, így a mi templomunkban sem, csak este 18.30-kor. A szervezők ide várnak mindenkit a pápai szentmisére, ahová jelentkezni nem kell és ahol nemcsak a téren, hanem a környező utcák kivetítőin keresztül is lehet majd követni a szentmisét.

keyboard_arrow_up
X