A mostani vasárnap országos adománygyűjtés van a Szentföld szent helyeinek fenntartására. Kérjük a Testvérek nagylelkű támogatását, és imáinkban különösen is kérjük az Úrtól a szentföldi keresztények számára a béke ajándékát.

Március 30-án ismét „Konzis-csütörtök” lesz. Az esti, 18.30 órai szentmisén a szomszédos Bartók Zenekonzervatórium növendékei előadásában részletek hangoznak el Orlandus Lassus: Lagrime di San Pietro (Szent Péter könnyei) című madrigálsorozatából.

Keresztutat imádkozunk nagyböjt péntekjein, 17.45 órai kezdettel. Ezen a héten, március 31-én, Schallinger-Foidl Artúr orgonaimprovizációja segíti elmélkedésünket Krisztus szenvedéséről.

Jövő héten, április 2-án Virágvasárnap lesz, mellyel megkezdődik az idei Nagyhét. A délelőtt 10.00 órai ünnepi szentmise elején a barkaszenteléssel Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezünk, majd pedig – a Capella Theresiana közreműködésével – énekes formában hangzik el a Passió Szent Máté evangélista szerint.

Széderest VS Utolsó vacsora címmel dr. Balázs Gábor, a Rabbiképző rektorhelyettese és plébánosunk, Horváth Zoltán atya tartanak előadást április 4-én, kedden, az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban. A rendezvény regisztrációhoz kötött. További információt a szórólapokon találhatnak.

A Nagyhét és a Szent Háromnap rendje a szokásoknak megfelelően alakul majd. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton egyaránt este 18.30-kor kezdődik majd az ünnepi szertartás.

Köszönjük a Testvérek élelmiszeradományait és anyagi támogatását a Püspöki Konferencia által meghirdetett nagyböjti gyűjtés alkalmával. 210 kg élelmiszer és 245.000 forint gyűlt össze. Segítségükből 25 csomagot és 32 vásárlási utalványt tudunk a rászorulóknak eljuttatni.

Továbbra is figyelmükbe ajánljuk az április végi Pápalátogatás eseményeit, melyekről részletes információkat a www.ferenc2023.hu oldalon találhatnak.

Plébániánkon keresztül a templomunkhoz kötődő 14 és 25 év közötti fiataloknak ezen a héten keddig (március 28.) van lehetőségük jelentkezni név, születési dátum és email cím megadásával a Szentatyával történő találkozóra, mely április 29-én délután lesz a Papp László Sportarénában.

Mindannyian, regisztráció nélkül vehetünk majd részt a Pápai Szentmisén a Kossuth téren, április 30-án, vasárnap, 09.30 órakor.

keyboard_arrow_up
X