Elsőáldozás lesz templomunkban, jövő vasárnap, Urunk Mennybemenetele ünnepén, május 21-én, 09.00 órakor. Ezen a héten, szerdán, május 17-én, 16.15-kor lesz az előkészítő a szentgyónásra. Az első gyónás az elsőáldozóknak, valamint kedves szüleik, testvéreik, nagyszüleik számára is szombaton, május 20-án, 09.00 órakor lesz. Kérjük a templomunkba járó kedves Testvéreinket imádkozzanak a 16 elsőáldozóért és szüleikért. A gyermekek keresztneveit kihelyeztük egy kosárba az újságos asztalra. Kérjük, a mise után vigyenek magukkal egy-egy nevet és a hét folyamán minden foglalják őt imáikba. A jövő vasárnapi elsőáldozás miatt a 10.00 órai szentmise, 10.15-kor kezdődik.

Május hónap közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnapokon az esti mise előtt 18.00 órakor.

Szentségimádás, Vesperás és egyéni szentségi áldás lesz hétfőn, május 15-én, 19.00 órakor, mely a Loretói litániával kezdődik. A 18.30 órai szentmisére imaszándék küldhető a plébánia e-mail címére, hétfőn 17.00-ig.

Bartók Béla Zenekonzervatórium tanévvégi koncertje lesz templomunkban csütörtökön, május 18-án. A Konzis-csütörtök keretében a szentmisén énekelnek, illetve kísér a zenekar, majd pedig egy rövid koncertet adnak, ezért e héten, csütörtökön a Loretói litánia a mise előtt 18.00-kor lesz.

Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz Budapest körül május 20-án, szombaton. Minden budapesti hívőt szeretettel várnak az útvonalak valamelyikére. Ennek részletei a hirdetőtáblán, a hírlevélben és az interneten is megtalálhatóak.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Péliföldszentkeresztre mind az 50 hely betelt. Tartalék listára lehet még jelentkezni. Aki pedig még csak jelentkezett, de nem fizette be a részvételi díjat, kérjük, tegye meg a mise után a sekrestyében.

Előre jelezzük:

Pünkösdvasárnap, május 28-án, a 10.00 órai ünnepi szentmisén, templomunk énekkara, a Capella Theresiana, zenekari kisérettel Haydn: Nelson-miséjét énekli.

Pünkösdhétfőn, május 29-én lesz Főegyházmegyénk szervezésében a Karizmák ünnepe a Máriaremetei kegytemplom parkjában. Plébániánk zarándok szentmiséje 12.00 órakor a kegytemplomban lesz.

keyboard_arrow_up
X