Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradása ünnepén, a 10.00 órai ünnepi szentmisén, templomunk énekkara, a Capella Theresiana, a Bacchus Consort zenekar kíséretével J.Haydn: Nelson-miséjét énekli. Orgonál: Schallinger-Foidl Artúr, vezényel: Merczel György.

Pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00; délelőtt 10.00 és este 18:30 órakor. Ezen a napon, május 29-én lesz Főegyházmegyénk szervezésében a Karizmák ünnepe, a Máriaremetei kegytemplom parkjában, ahol különféle program várja a látogatókat. Plébániánk zarándokmiséje 12.00-kor a kegytemplomban van. Erdő Péter bíboros ünnepi szentmiséje pedig 15.00-kor a szabadtéri oltárnál lesz, melyen az imperfectum együttes énekel.

Pünkösd ünnepével lezárul az Egyházi évben a Húsvéti idő és az Évközi idő folytatódik, adventig.

Szent István király ereklyéinek átvitele, 1084-ben történt megtalálására emlékezve, ünnepi szentmise lesz a Szent István Bazilikában, 18.00 órakor, első Szent Királyunk szentté avatása 940. évfordulóján. Immáron hagyományos Folk-mise, azaz a magyar népzenészek közreműködésével.

Utolsó Ünnepélyes Loretói litánia május 31-én, szerdán, 19.00 órakor lesz, melyre várjuk mindazokat a testvéreket, akik május hónapban rendszeresen velünk imádkozták a litániát és minden Szűzanya tisztelőt. Utána csendes szentségimádás lesz.

A mi Urunk, Jézus Krisztus, örök főpap ünnepén, június 1-én, csütörtökön papjainkért, papnövendékeinkért és új papi hivatásokért imádkozunk.

Elsőpénteken, június 2-án a gyóntatás reggel 07.30-08.00-ig és este 19.00-19.30-ig lesz. Este 19.00 órakor a Jézus Szíve litániáját imádkozzuk.

Szentháromság vasárnapján, június 4-én, 09.00 órakor lesz a hittanos tanévzáró, hálaadó mise, melyre iskolai, plébániai gyermek, ifjú és felnőtt hittanosainkat és családjaikat szeretettel várjuk. Mivel a mise végén elimádkozzuk a „Te Deum”-ot, ezért a 10.00 órai mise, kb. 10.15-kor kezdődik.

Június 5-től, hétfőtől kezdődik majd templomunkban a nyári miserend.

„Magyar Passió” című filmet, mely Leopold ferences atya életén keresztül mutatja be a magyarországi szerzetesrendek feloszlatásának történelmi eseményét, közösen nézzük meg az Uránia Filmszínházban, június 7-én, szerdán, 17.00 órakor. A számunkra tartott zártkörű filmvetítés után pódiumbeszélgetés lesz Eperjes Károly színművésszel, aki egyúttal a film rendezője is. Jegyek igényelhetők 1.300.- Ft-os áron a misék után a sekrestyében.

Avilai Szent Teréz ajándéktárgyakat készítettünk, melyeket szívesen átadunk azoknak a kedves testvéreinknek, akik templomunk fenntartását támogatják. A színes és fekete-fehér pólók különböző méretekben, valamint sapkák és táskák, bögrék, hűtőmágnesek és tollak a templom előterében megtekinthetők, kiválaszthatók és a sekrestyében kaphatók.

keyboard_arrow_up
X