Szentháromság vasárnapján, a 09.00 órakor kezdődő szentmisében adunk hálát az elmúlt hittanos tanévért, melyre iskolai, plébániai gyermek és felnőtt hittanosainkat szeretettel várjuk. Mivel a mise végén elimádkozzuk a „Te Deum”-ot, ezért a 10.00 órai mise, kb. 10.15-kor kezdődik.

Nyári miserend lép életbe a hittanos tanévzáró után, június 5-től. Ez azt jelenti, hogy hétköznapokon, szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai misék elmaradnak, így a templom is csak 08.00-tól tart nyitva. Vasárnap és ünnepnapon pedig a déli, 12.00 órai mise elmarad, és így három szentmise van vasárnaponként nyáron. , reggeli, egy órával előbb 08.00 órakor kezdődik, a délelőtt 10.00 órai a megszokott időben és esti pedig egy órával később, azaz 19.30 órakor lesz. A templom nyitva tartása is ehhez igazodik, tehát vasárnap egy órával előbb, 07.30-kor nyit és déleben 12.00 órakor zár, Délután pedig egy órával később, 17.30-kor nyit és egy órával később 20.30-kor zár. Minderre a nyári táborok, zarándoklatok és szabadságok miatt, illetve a nagy melegre való tekintettel kerül sor. Kérjük, a kedves testvéreket, hogy a heti gyóntatási rendet a hírlevélből kísérjék figyelemmel, hiszen az éppen adott hét programjai, elfoglaltságai miatt változhatnak. Köszönjük előre is a megértést és a nyárra kívánunk a Testvéreknek jó pihenést, felüdülést.

Hálaadó szentmise lesz a Püspöki Konferencia szervezésében a Pápalátogatásért, melyre mindenkit, szervezőket és résztvevőket szeretettel hívnak és várnak, június 5-én, hétfőn, 17.00 órakor a Budai Ciszterci Szent Imre templomba. A mise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz.

A „Magyar Passió” című filmre, melyet közösen nézzük meg az Uránia Filmszínházban, június 7-én, szerdán, 17.00 órakor, még a mai vasárnapon lehet jegyet igényelni 1.300.- Ft-os áron a misék után a sekrestyében. A zártkörű filmvetítés után pódiumbeszélgetés lesz Eperjes Károly színművésszel, aki egyúttal a film rendezője is.

ÚRNAPJA, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe jövő vasárnap, június 11-én van. Az ünnepi szentmise 10.00 órakor kezdődik, majd pedig, kb. 11.15-kor indul az Úrnapi körmenet. Két oltár itt a templomban, két tábori oltár pedig a templomkertben lesz felállítva. Várjuk az idén elsőáldozókat és hittanos gyerekeket, hogy a körmeneten a virágszirmokat ők hintsék az Oltáriszentség elé. Köszönjük, ha a testvérek hoznak virágszirmokat és adományaikkal támogatják az oltárok díszítését.

Úrnapi Vesperást imádkozunk templomunk énekkarával, a Capella Theresiánával, Úrnapja estéjén, 19.00 órakor, az esti mise előtt és közreműködnek az utána követzkező19.30 órai szentmisén is. Ezzel fejezik be ezt az idei évadot és szeptemberben hallhatjuk majd őket ismét.

Avilai Szent Teréz ajándéktárgyakból, újabb hűtőmágnesek érkeztek, mivel az előzőek elfogytak, melyek a többi emléktárggyal együtt az előterében megtekinthetők és a sekrestyében kaphatók.

Előre jelezzük:

Szentségimádás, Vesperás és egyéni szentségi áldás június 12-én, hétfőn, az esti mise után lesz utoljára az idei évben. A nyarat követően, majd szeptember 4-én indul újra a két hetenkénti szentségimádás.

Jézus Szent Szíve ünnepe, június 16-án, pénteken lesz. 18.30 órakor ünnepi mise, utána pedig Jézus Szíve litánia, melyben önmagunkat és szeretteinket felajánljuk Jézus Szentsége Szívének szeretetébe.

Pap-és diakónusszentelés, június 17-én, szombaton lesz, délelőtt 10.30 órakor itt a Szent István Bazilikában. Imádkozzunk új papjainkért és diakónusainkért!

keyboard_arrow_up
X