ÚRNAPJA, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén, az ünnepi szentmise 10.00 órakor kezdődik, majd pedig, kb. 11.15-kor indul az Úrnapi körmenet. Az időjárás előrejelzés szerint viharos esők várhatóak, ezért mind a négy égtájt megjelenítő stációs oltárt a templomban készítettük el, de ha az időjárás éppen akkor megengedi a körmenettel természetesen kimegyünk a templomból a szokott útvonalon. Várjuk az idén elsőáldozókat és a gyerekeket, hogy a virágszirmokat ők hintsék az Oltáriszentség elé. Köszönjük, ha a testvérek hoztak virágszirmokat és az adományokat is, mellyel támogatták az úrnapi oltárok díszítését.

Úrnapi Vesperást imádkozunk templomunk énekkarával, a Capella Theresiánával, Úrnapja estéjén, 19.00 órakor, az esti mise előtt, de énekelnek a vesperás utána kezdődő 19.30 órai szentmisén is. Ezzel fejezik be ezt az idei évadot és szeptemberben hallhatjuk majd őket ismét. Köszönjük színvonalas éneküket!

Nyári miserend lépett életbe június 5-től szeptember 2-ig. Ez azt jelenti, hogy hétköznapokon, szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai misék elmaradnak, így a templom is csak 08.00-tól tart nyitva. A többi napokon van reggel 08.00-kor is szentmise. Vasárnap és ünnepnapon pedig a déli, 12.00 órai mise marad el, és a reggeli, egy órával előbb 08.00 órakor kezdődik, a délelőtt 10.00 órai a megszokott időben és az esti mise pedig egy órával később, azaz 19.30 órakor van. A templom nyitva tartása is ehhez igazodik, vasárnap is, hiszen egy órával előbb, 07.30-kor nyit és délben 12.00 órakor zár, délután pedig egy órával később, 17.30-kor nyit és egy órával később 20.30-kor zár. Kérjük, a kedves testvéreket, hogy aki a nyár folyamán az adott héten szeretné elvégezni szentgyónását, kísérje figyelemmel a hírlevélben megjelenő, heti gyóntatási rendet, hiszen az hétről-hétre változhat.

Szentségimádás, Vesperás és egyéni szentségi áldás lesz a nyári szünet előtt utoljára, június 12-én, hétfőn, az esti mise után. A nyarat követően, majd szeptember 4-én indul újra a két hetenkénti hétfői szentségimádás. Az esti misére most is várjuk az imaszándékokat, melyeket a plébánia e-mail címére kérünk elküldeni 17.00 óráig.

A szerdai csendes szentségimádás és az utána való beszélgetés is szünetel, majd szeptember 6-án folytatódik.

JÉZUS SZÍVE ünnepe, ezen a héten, pénteken, június 16-án lesz. 18.30 órakor ünnepi szentmise, utána pedig Jézus Szíve litánia, melyben önmagunkat és szeretteinket felajánljuk Jézus Szent Szívének szeretetébe.

Pap-és diakónusszentelés lesz főegyházmegyénkben, június 17-én, szombaton, délelőtt 10.30 órakor, itt a Szent István Bazilikában. Foglaljuk imáinkban az egy új pap és négy diakónus testvéreinket.

Napközis tábor lesz hittanosaink számára plébániánkon június 19-től 23-ig, 09.00 és 16.00 óra között. Délelőtt templomlátogatások, kirándulások, délutánonként a plébánián közös játékok várják a gyerekeket. Jelentkezni 9 éves kortól lehet, a sekrestyében a jelentkezési lap kitöltésével. A tábor önköltsége egy hétre 15.000.- Ft, mely tartalmazza az ebédet és a belépőket. Ezt a tábor első napján kérjük elhozni és befizetni. A tábor költségeihez természetesen a plébánia is hozzájárul, de szeretettel fogadjuk a kedves testvérek támogatását is.

Kármelhegyi Szűzanya szobrunk – melyet elloptak -, sajnos nem került elő így a rendőrség értesített minket, hogy felfüggesztették a nyomozást. Ezért úgy gondoljuk, de testvéreink véleménye és kérései is megerősítettek bennünket abban, hogy egy új szobrot készíttessünk. A tárgyalások Kovács Tibor szobrászművészhez vezettek el, aki elvállalta, hogy fából megfaragja és megalkotja a Szűzanya szobrát. Ennek költségeihez Soproni Tamás polgármester úr 500.000.- Ft-tal már hozzájárult, melyet ezúton is köszönünk. Ugyanakkor kérjük a testvérek adományait ennek a szobornak az elkészítéséhez. Lehet készpénzben, csekken vagy átutalással. Mindhárom esetben kérjük megjelölni, hogy „Kármelhegyi Szűzanya szobor”.

keyboard_arrow_up
X