Múlt vasárnap a Missziók támogatására megtartott templomi adománygyűjtés eredménye 118.500.- Ft. volt, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és amelyet a héten továbbítottunk.

Köszönjük azoknak a testvéreinknek, akik Szentatyánk, Ferenc pápa felhívására pénteken böjtöt tartottak, illetve 18.00 órától eljöttek a templomba, hogy közösen imádkozzunk a Szentföld békéjéért.

Ma este, a hónap utolsó vasárnapján az imperfectum együttes fog közreműködni18.30 órai misén.

Honnan jöttünk, hová megyünk, kik és milyenek vagyunk? címmel, Bibliodráma csoport indul plébániánkon. Még lehet jelentkezni a sekrestyében és a plébánián, személyesen, telefonon, illetve e-mailen. Vezetik: Deák Ákos atya és Dr. Gál Andrea pasztorálpszichológus.

Szentségimádás, rózsafűzér és egyéni szentségi áldás lesz holnap, október 30-án, hétfőn. Kivételesen az esti mise előtt, 17.30-kor kezdődik a szentségimádás, amelyben elimádkozzuk a rózsafüzért is, utána 18.30 órakor a szentmise, amelyre imaszándékokat lehet kérni a plébánia e-mail címére, hétfőn, 17.00 óráig. A mise után, 19.00 órától lesz az egyéni szentségi áldás.

Utolsó ünnepélyes októberi rózsafüzér imádság, október 31-én, kedden, 19.00 órakor lesz. Hálásan köszönjük a testvéreknek, akik az imádságunk és búcsúhoz kapcsolódó elmélkedések vezetésében segítségünkre voltak.

MINDENSZENTEK FŐÜNNEPE, november 1-én, szerdán lesz, mely ünnepet mindannyian szentmisén való részvétellel ünneplünk (parancsolt ünnep). Templomunkban három szentmise lesz. Reggel 08.00 órakor, délelőtt 10.00 órakor. 18.00 órakor elimádkozzuk a Mindenszentek litániáját, majd az ünnepi szentmise, 18.30 órakor kezdődik, amely után 19.30 órakor Lucernáriumot imádkozunk, minden elhunytunk lelkiüdvösségéért.

HALOTTAK NAPJÁN, mely november 2-án, csütörtökön lesz, szintén három mise van templomunkban: reggel 08.00 órakor, délelőtt 10.00 órakor a kriptában és este 18.30 órakor kezdődik az ünnepi gyászmise, melyen a Capella Theresiana: Anton Bruckner: Requiem c. miséjét énekli. Szólót énekelnek: Bocskai-Kovács Éva, Mizsei-Takács Zsuzsanna, Bocskai István és Mizsei Zoltán. Orgonán közreműködik: Tüzes Marcell Sámuel, vezényel: Merczel György. A halottak napi Requiemet követően, 19.30-kor Lucernáriumot imádkozunk az urnatemetőben.

A Templom és az Urnatemető ünnepi nyitva tartása: Ma, október 29-én és a jövő vasárnapon, november 5-én, valamint november 1-én és 2-án egész nap nyitva tart a templom és az urnatemető. Várjuk az imádkozókat, látogatókat. Az urnatemető erre kialakított helyiségében lehet most virágot és koszorút elhelyezni, valamint az ott található beltéri gyertyát gyújtani.

Elsőpénteken, november 3-án, a reggeli és esti szentmise alatt gyóntatás lesz. 19.00 órakor elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

Az idei Prágai Zarándoklatunkról készült kisebb puhakötésű fotóalbum, melyben mindkét csoport képei megtalálhatóak, a testvérek kérésére elkészült. A sekrestyében megtekinthető és megrendelhető 15.500.- Ft-os áron, de még van a nagy, keménykötésű fotóalbumból is.

Templomi ajándéktárgyak is érkeztek, melyeket a testvérek kértek különböző színekben. A templom előterében, megtekinthetők és a sekrestyében megvásárolhatók.

keyboard_arrow_up
X