A Templom és az Urnatemető a mai vasárnapon, november 5-én, még egész nyitva tart. Várjuk az elhunytjaik sírjait látogatókat és az imádkozókat. Mindenszentek nyolcadában, november 8.-ig, ha egy temetőt vagy templomot meglátogatunk és ott az elhunytakért imádkozunk, a szokásos feltételek mellett, teljes búcsút nyerhetünk egy-egy elhunytunk lelki üdvéért.

A Szent Teréz Nyugdíjas Klub novemberi programja, ezen a héten, november 9-én, csütörtökön lesz. A Posta Múzeum új kiállítását, „Mesélő egyenruhák” címmel látogatják meg vezetéssel. Találkozás csütörtökön, délelőtt 10.00 órakor az Andrássy út és a Bajza utca sarkánál.

Vallásközi Konferencia lesz, „Vojná i mir…” – Háború és béke címmel a plébánia alagsori hittantermében, november 13-án, hétfő, 16.00 órakor. A különböző vallások: zsidó, keresztény és iszlám, valamint a katonai és erkölcsi vonatkozásban, a háború és a béke kérdését megvilágító előadások rendkívül aktuálisak és érdekesek lesznek. Az előadók és az előadások címe a hirdetőtáblán és a szórólapokon megtalálhatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„Fatima” zarándokkönyv bemutatója lesz az Új Ember Kiadó és a Via Sacra Zarándokutazási iroda szervezésében plébániánkon november 16-án, csütörtökön, 19.00 órakor. A könyvet bemutatja Dr.Kovács Zoltán mariológus és Horváth Zoltán atyák.

„Hódolat Szent Erzsébet előtt” címmel, Áchim Erzsébet orgonaművész hangversenye lesz templomunkban, november 17-én, (Szent Erzsébet halála napján: 1231.- november 17.) pénteken, 19:30 órakor. Liszt, Mozart, Dubois, Cesar Franck és Wolf Péter szerzők műveinek előadásában közreműködnek: Subedi Anna ének és Áchim Kovács Anikó, hegedűművészek.

Előre jelezzük és várjuk a jelentkezéseket:

Horti Csanád II. éves papnövendékünknek, aki itt ministrált kisgyermekkora óta a Teréz-templomban, reverendába való beöltözése lesz Esztergomban, a Bazilikában, november 26-án, vasárnap, 10:30 órakor. Csanád szeretettel vár erre az alkalomra mindannyiunkat. Amennyiben többen is szívesen részt vennénk Esztergomban, ezen a szentmisén, akkor tehetjük ezt közösen is, és bérelünk egy külön autóbuszt, majd pedig a mise után együtt is ebédelhetünk. Ezért kérjük a jelentkezéseket a sekrestyében megtenni, november 12-ig személyesen, telefonon vagy e-mailben, hogy tudjuk hány főre számíthatunk

keyboard_arrow_up
X