Árpádházi Szent Erzsébet napján – a Szegények Világnapján országos adománygyűjtés van a Püspöki Konferencia rendelkezésére a Karitász támogatására minden katolikus templomban. Mi is erre a szándékra kérjük a kedves testvérek adományait a templom közepén lévő perselybe, de a mai napon a persely melletti bankkártyás és mobiltelefonos kis autómátéba is befizethetik az erre a célra szánt adományaikat, melyet előre is köszönünk. Ugyanakkor a misék végén megáldjuk a Szent Erzsébet kenyereket és kiosztjuk, emlékezve a jótékony szeretet gyakorlására.

Szent Erzsébet napján, a Capella Theresiana, a 10.00 órai szentmisén, Palestrina: „Missa O Rex Gloriae” miséjét és egy „Szent Erzsébet himnuszt” énekel.

Krisztus király ünnepén, november 26-án, jövő vasárnap, 10.30-kor Horti Csanád II. éves papnövendékünk beöltözése lesz az Esztergomi Bazilikában. Ezen szeretnénk közösségileg részt venni. Akik jelentkeztek arra, hogy autóbusszal jönnek velünk, a busz reggel 08.00 órakor indul a templom elől. A szentmise után pedig közös ebéden veszünk részt a Szent Adalbert Központban és találkozunk Csanáddal, majd pedig kb. 16:00 órára érünk vissza Budapestre. Ennek teljes költsége (autóbusz, ebéd, közös ajándékozás): 9.500.- Ft. Akik arra jelentkeztek, hogy egyénileg szeretnének odautazni, de a közös ebéden és ajándékozásban részt vesznek: 5.300.- Ft. A részvételi díjakat, kérjük a sekrestyében befizetni.

Krisztus király főünnepén, este 18.30 órakor lesz az ünnepi szentmise, melyen Takács Antal: Szimfonikus rockzenei miséjének ősbemutatójára kerül sor. Az ének-és zenekart vezényli: Sillye Gergely.

Előre jelezzük:

Karácsonyi pásztorjátékra készülünk és várjuk a szerepelni vágyó hittanosokat és gyerekeket. A próbák, november 25-től kezdődően, minden szombaton, 10.00 órakor lesznek a templomban. Jelentkezni a hitoktatónál, Gerencsér Lillánál és az első alkalommal lehet.

Ministránsképzés indul a még fel nem avatott ministránsok és újonnan jelentkező gyerekek számára adventben, vasárnaponként, a 09.00 órai mise után 10.00 órától. A képzés végén, újévkor avatjuk fel a ministránsokat.

Adventi koszorúkészítés lesz, december 2-án, szombaton, 17.00 órakor a hittanteremben, melyeket 18.00 órakor, a templomban, az első adventi gyertyagyújtáskor fogunk megáldani.

Cserkészek lelki továbbképzése ugyanezen a napon, december 2-án, 16.00 órától a hittan teremben kezdődik, majd pedig 19.45-től ifjúsági, zenés szentségimádás, gyónási lehetőség lesz a templomban.

Adventben az un. „Roráté” szentmisék, hétköznapokon reggel 07.00 órakor lesznek.

keyboard_arrow_up
X