A karitász támogatására a múlt héten, megtartott templomi gyűjtés eredménye 212.500.- Ft. volt készpénzben és a bankkártyás Automátén keresztül, melyet hálásan köszönünk és továbbítottunk.

Krisztus Király főünnepén, az egyházi év utolsó vasárnapján, részt veszünk Esztergomban, közösségünk kispapja, Horti Csanád beöltözés. Ezen a vasárnapon az esti 18.30 órai lesz az ünnepi szentmise, melyen Takács Antal: Szimfonikus rockzenei miséjének ősbemutatójára kerül sor. Az ének-és zenekart vezényli: Sillye Gergely.

Zoltán atya évfolyamtársaival koncelebrált hálaadó szentmisét mond november 27-én, hétfőn, 18:30 órakor, melyre várja a kedves testvéreket, és amelyen a Bartók Zenekonzervatórium diákjai fognak közreműködni. Utána Szentségimádás, Vesperás és személyes szentségi áldás lesz. Erre az alkalomra imaszándék küldhető a plébánia e-mail címére hétfőn 17.00 óráig.

Bibliodráma csoport első találkozása lesz a jelentkezettek számára november 28-án, kedden, 16.00 órától a közösségi teremben.

Elsőpénteken, december 1-én, a reggeli és az esti szentmisék alatt gyóntatás lesz. 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Karácsonyi pásztorjáték próbák megkezdődtek, minden szombaton, 10.00 órakor a templomban.

Adventi koszorúkészítés, december 2-án, szombaton, 16.30 órakor a sekrestye fölötti teremben lesz a hittanos gyerekek számára. Ezeket, valamint, ha a testvérek elhozzák saját, otthoni koszorúikat, 18.00 órakor, a templomban, az első adventi gyertyagyújtáskor fogjuk megáldani.

Cserkészek lelki továbbképzése szintén december 2-án, 16.00 órától a közösségi teremben lesz, majd pedig 19.45-től ifjúsági, zenés szentségimádás, gyónási lehetőség lesz a templomban. Használjuk ki ezt az alkalmat, hogy elvégezzük adventi szentgyónásunkat.

Ministránsképzés indul a még fel nem avatott ministránsok és újonnan jelentkező gyerekek számára adventben. Az első alkalom, jövő vasárnap, december 3-án, a 09.00 órai diákmise után a sekrestye fölötti hittanteremben lesz. A képzés végén, újévkor avatjuk fel a ministránsokat.

Advent 1. vasárnapján, december 3-án, 10.00 órakor a szentmisén a Budapesti Énekes Iskola énekel. A mise előtt, és a 09.00 órai mise végén megáldjuk a templomkerti Betlehemet.

Adventben a „Roráté” szentmisék, hétköznapokon reggel 07.00 órakor lesznek, december 4-étől.

Adventi koncert lesz a Karitász és a Nyugdíjas Klub szervezésében, december 9-én, szombaton, 15.00 órától az alagsori hittanteremben. (a hittanteremet felújítjuk és a fűtését korszerüsítjük az önkormányzat támogatásával). A részletes program a klasszikus, és a modern zenei számokkal a hirdetőtáblán olvasható. Mindenkit szeretettel várunk!

Dél-Olaszország szentjei zarándoklatunk, 2024. szeptember 18-25-ig lesz, ahogyan azt már előre jeleztük a testvéreknek. Nárolyba utazunk először, ahol részt veszünk a város védőszentjei Szent Januárius vér ereklyéjének körmenetén és Szent Giuseppe Moscati sírjánál imádkozunk, majd a Pompei Szűzanya bazilikájában. San Giovanni Rotondóban részt veszünk Pietrelcinai Szent Pio atya ünnepén és a virrasztáson, majd elmegyünk Szent Mihály arkangyal megjelenésének barlangjába. Bariban Szent Miklós, a „Mikulás” ereklyéit és a várost keressük fel, végül Brindisi Szent Lőrincnél tett látogatásunk után Alberobelloba, a világörökség egyik legkülönlegesebb városában fejeződik be a zarándoklatunk és Bariból érkezünk haza. A részvételi díj forint összegének (167.000.- Ft.) és az 1.260.- €-os eruró díjból 400.- €-nak a befizetésével lehet jelentkezni a plébánia hivatalban holnap, hétfőtől, ügyfélfogadási időben, 15.00 órától.

keyboard_arrow_up
X