Urunk Megkeresztelkedése ünnepén, a mai vasárnap már a megszokott téli miserend van. A délelőtt 10.00 órai nagymisén gyermekkeresztelés lesz. A karácsonyi idő után, hétfőtől megkezdődik az évközi idő, amely egészen a nagyböjt kezdetéig tart.

Vízkeresztkor megáldott vízből, az oltár melletti kútból mindenki vihet saját otthonába. Aki szeretné, hogy valamelyik atya, vagy a diakónus végezze el otthonában a házszentelés szertartását, kérjük, jelentkezzen a plébánia hivatalban, vagy az atyáknál, illetve a diakónusnál.

Alapvető hittan indul olyan felnőttek számára, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy már gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már bármely okból nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban, vagy az első alkalommal, ezen a héten, kedden, január 9-én, este 19.15-kor a plébánia közösségi termében. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy aki tud ilyen felnőttről, aki hitünk iránt érdeklődik, értesítse őt erről a lehetőségről.

Folytatódnak a hittanórák – a karácsonyi szünet után – január 8.-tól az iskolákban és a plébánián. Ugyanakkor az imaórák is, így lesz már hétfői szentségimádás, vesperés, személyes áldás, január 8-án, 19.00 órától, majd pedig két hetenként, ami ezután megjelenik a hírlevélben, és ilyenkor továbbra is lehet küldeni az adott hétfőn, 17.00 óráig imaszándékot az előtte 18.30 órai szentmisére. Ugyan így a szerda esti csendes szentségimádás is folytatódik, ahogyan a többi imaóra.

Adományokat szívesen fogadunk a templom fűtésének támogatására. A múlt héten 142.700.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk és kérjük a további  hozzájárulását a templom fűtéséhez a közepén elhelyezett perselybe készpénzben vagy a mellette található kis Autómátéba bankkártyával vagy mobiltelefonnal is lehet adományt adni. Segítségeteket továbbra is hálásan köszönjük!

keyboard_arrow_up
X