Zsidó-Keresztény imaóra, az ökumenikus imahét 8. napján, a mai vasárnapon, 17.00 órakor kezdődik templomunkban. Igét hirdetnek: Erdő Péter bíboros, Frölich Róbert főrabbi, imát mondanak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházainak képviselői. Közreműködik a Dohány utcai zsinagóga főkántora Fekete László, római és görög katolikus kántorok és az imperfectum együttes. Minden testvérünket és érdeklődőket szeretettel várunk. Az imaóra után, 18.30 órakor kezdődő szentmisén is az imperfectum együttes adja a zenei szolgálatot.

Semmelweis c. filmet közösen tekintjük meg az Uránia moziban, hétfőn, január 29-én, 16.00 órakor. Találkozás a már jegyet váltott 161 testvérünkkel a Mozi előcsarnokában. Aki még szeretne jegyet váltani az a vetítés előtt a moziban megteheti.

Urunk bemutatása a templomban, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, amely a szerzetesek világnapja, február 2-án, pénteken lesz, amely egyúttal elsőpéntek is. Az esti mise előtt, 18.00 órakor kezdődik a gyertyaszentelés és a körmenet a templomban, majd 18.30 órakor az ünnepi szentmise, melyen tanúságot tesz szerzetesi hivatásáról P.Horváth Árpád SJ jezsuita szerzetes, a Pesti Jézus Szíve templom igazgatója. A szentmisén több szerzetesnővér is a vendégünk lesz. A körmeneten és a szentmisén a Schola Academica fog énekelni.

„Építsük fel együtt” címmel az Afréka Alapítvánnyal, egy jótékonysági est lesz templomunkban, február 3-án, szombaton, 17.00 órai kezdettel, egy nigériai iskola felépítéséért. Tanúságot tesz Dr.Fodor Réka Afréka és közreműködik a Cantate Domino zenekar. Mindenkit szeretettel várnak.

Lourdes-i kilenced imádság a betegekért, február 3-án, szombaton kezdődik, amikor is kilenc napon át minden este egy tized rózsafüzér, elmélkedés és gyertyás körmenet van a templomban és könyörgés betegeinkért és ápolóikért. A kilenced hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt 18.00 órakor kezdődik.

Szent Balázs püspök és vértanú február 3-i ünnepéhez kapcsolódóan, minden kedves testvérünket személyesen Balázs-áldásban részesítjük, február 3-án, szombaton és 4-én vasárnap a misék után

Betegek Kenete Szentségét közösségben szolgáltatjuk ki, a Lourdes-i Szűzanya napjához kapcsolódóan, mely a betegek világnapja, február 11-én, vasárnap a délelőtt 10.00 órai szentmisében, mely misét a Duna Televízió élő adásban templomunkból közvetíti. A Szent Kenet felvételére mindazok jelentkezhetnek, akik már elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek, esetleg műtétre készülnek ebben az esztendőben. Jelentkezni a sekrestyében lehet. A Szentség felvételére felkészítő, előtte szombat, február 10-én, 10.00 órakor kezdődik. Az elmélkedés után bűnbánati liturgia, majd szentgyónásra lesz lehetőség.

keyboard_arrow_up
X