Nagyböjtben a Keresztutat közösségben imádkozzuk a templomban, péntekenként 17.45-kor. Ezen a héten, március 1-én, a csütörtöki felnőtt hittancsoport vezeti Fábián Melinda hitoktatóval.

Elsőpéntek is egyúttal ez a nap, így a reggeli mise előtt és alatt, valamint a keresztút, az esti mise és a 19.00 órakor kezdődő Jézus Szíve litánia alatt is lesz gyóntatás.

Ökumenikus imanap lesz március 1-én, pénteken, 17.00 órai kezdettel, a Szabadság téri református egyházközségben, melyre a belvárosi keresztényeket szeretettel hívják. Kérlek titeket…viseljétek el egymást szeretettel.” (Ef 4,1-7) a mottója. Az imádságokat keresztény palesztinok állították össze, akik közül néhányan ott lesznek személyesen is, olyanok, akik már hazánkban élnek. A Miatyánkot, arami nyelven fogják imádkozni. Mindenkit szeretettel várnak.

Cserkész lelki képzés lesz szombaton, március 2-án délután, amelynek végén, 19.45-től ifjúsági zenés Szentségimádás, tanúságtétel és gyóntatás lesz.

Országos adománygyűjtés van a mai vasárnapon a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a Katolikus Iskolák fenntartásának támogatására. Mi is erre a célra kérjük a testvérek szíves adományait, melyet előre is hálásan köszönünk.

Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú napján, március 4-én, hétfőn, az esti 18.30 órai mise után, 19.15-kor ünnepi énekes vesperást imádkozunk az ő ereklyéje jelenlétében, Pest-belvárosa esperes kerületének papjaival. A vesperást vezeti és beszédet mond Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök, aki éppen ezen a napon ünnepeli püspökké szentelésének első évfordulóját. Minden kedves testvérünket várunk a közös imádságra, ezért ezen a hétfőn kivételes nem lesz Szentségimádás csak az ünnepi vesperás. Ezért ezen a március 4-én, a kommunista diktatúra áldozataiért várunk elsősorban imaszándékokat, Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú közbenjárását kérve.

Élelmiszer adomány gyűjtés lesz a Püspöki Konferencia most felolvasott körlevele értelmében jövő vasárnap, nagyböjt 3. vasárnapján és az utána következő héten. A tartós élelmiszereket a bejáratnál található Prágai Kis Jézus kápolna előterében kérjük elhelyezni és majd a rászoruló családoknak, egyedülállóknak fogjuk kiosztani húsvétra.

Előre jelezzük:

  • Templomunkban a nagyböjti lelki este, március 23-án, szombaton 18.00 órakor Passio, 18.30-kor szentmise, melyben lelkigyakorlatos elmélkedés, 19.30-kor pedig gyóntatás. A misében Kodály Zoltán: Magyar miséje, a mise után pedig Pergolesi: Stabat Mater című oratóriuma hangzik el az Angelica Leánykar tolmácsolásában. Vezényel: Gráf Zsuzsa.

  • A Martineus Férfikör, nagypénteken, február 29-én, 09.00-14.30-ig hirdet lelkigyakorlatot férfiaknak az alagsori hittanteremben, „A férfi, mint áldozat.” címmel. A lelkinap a 15.00 órakor kezdődő Sík Sándor: Keresztútjával ér véget. Jelentkezni Zarka Dénes diakónusnál lehet e-mailen: denes@zarka.hu

keyboard_arrow_up
X