Nagyböjtben a Keresztutat közösségben imádkozzuk a templomban, péntekenként 17.45-kor. Ezen a héten, március 15-én, a szerda esti Szentségimádó csoport Ferenc atya vezetésével.

Élelmiszer adomány gyűjtés van a mai vasárnappal bezárólag. A tartós élelmiszereket a bejáratnál található Prágai Kis Jézus kápolna előterében kérjük elhelyezni és majd a rászoruló családoknak, egyedülállóknak fogjuk kiosztani. Aki szívesebben ad pénzbeli adományt, amelyből élelmiszervásárlási utalványt adunk át a rászorulóknak, azt az élelmiszerek gyűjtő helyénél található perselybe vagy az asztali kis Automátéba kérjük, bankkártyával vagy mobil telefonnal befizetni. Ugyanebben a ládában kérjük bedobni az ajánlásokat is, akiket a testvérek úgy ítélnek meg, hogy rászorulnak a karitászunk segélyére, a húsvéti ünnepekre. Az ajánlócédulára írják rá a pontos nevet és lakcímet.

Szentatyánk Ferenc pápa megválasztásának 11. évfordulójáról emlékezünk meg március 13-án, szerdán.

Lackfi János: „Hinták” című drámájának, kamaraelőadása lesz templomunkban, március 14-én, csütörtökön az esti mise után 19:30 órai kezdettel. Tarjányi Krisztina és Molnár Enikő előadóművészek és élő zenei kísérettel az anya-lánya kapcsolatát a szerző Avilai Szent Teréz és Lisieux-i Szent Teréz gondolataival mutatja be. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk.

Szentföld szent helyeinek fenntartására lesz országos adománygyűjtés a Püspöki Konferencia rendelkezésére jövő vasárnap, március 17-én. Mi is erre a szándékra kérjük majd a testvérek adományait.

„Bach Mindenkinek” című fesztivál sorozat keretében, Faragó Laura énekművész és Varga Petra orgonaművész Együttállás” című koncertjére kerül sor, jövő vasárnap, március 17-én a templomban, 17.00 órai kezdettel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Templomunkban a nagyböjti lelki este, „A Nagyhét Nyitánya” címmel, március 23-án, szombaton lesz. 18.00 órakor Passio, 18.30-kor szentmise, melyben lelkigyakorlatos elmélkedés, 19.30-kor pedig gyóntatás. A misében Kodály Zoltán: Magyar miséje és motetták, a mise után pedig Pergolesi: Stabat Mater című oratóriuma hangzik el az Angelica Leánykar tolmácsolásában. Vezényel: Gráf Zsuzsanna.

Férfi és Női lelkinap: A Martineus Férfikör, nagypénteken, március 29-én, 09.00-14.30-ig hirdet lelkigyakorlatot férfiaknak az alagsori hittanteremben, „A férfi, mint áldozat.” címmel. A lelkinap a 15.00 órakor kezdődő Sík Sándor: Keresztútjával ér véget. Jelentkezni Zarka Dénes diakónusnál lehet e-mailen: denes@zarka.hu

Az Asszonykörünk, ugyanebben az időpontban, nagypénteken délelőtt, „Az Istenre tekintő nő” címmel tart lelkigyakorlatot a plébánia közösségi termében. Jelentkezni az asszonykör vezetőjénél, Pőcz Erzsébetnél lehet e-mailen: zarkazsoka@gmail.com

 

 

keyboard_arrow_up
X