Húsvét 2. vasárnapján, Fehérvasárnap, az Isteni Irgalmasság vasárnapján, a 10.00 órai misén felnőtt keresztelés, 18.00-kor pedig az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérjét imádkozzuk.

Urunk Születésének Hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepét, mivel az idén, március 25. a nagyhétre esett, ezért áthelyezett ünnepként, április 8-án, hétfőn ünnepeljük. Az esti 18.30 órai ünnepi mise után a hétfői szentségimádás, vesperás és személyes szentségi áldás lesz.

Hévey Gyula, pápai kamarás, apát-plébánosra és káplánjaira emlékezünk, április 9-én, akik több ezer zsidó honfitársunk életét akarták megmenteni 80 évvel ezelőtt azzal, hogy számukra itt a Szent Teréz Plébánián keresztleveleket állítottak ki. Értük ajánljuk fel az esti 18.30 órai szentmisét, majd pedig koszorúzás lesz a plébánia falán lévő emléktáblájuknál.

Elsőáldozási gyakorlati előkészítő indul, azon gyerekek számára, akik már második éve járnak hittanra és az idén, Urunk Mennybemenetel ünnepén, május 12-én szeretnének elsőáldozók lenni. Első alkalom, ezen a héten, április 11-én, csütörtökön 16.15-kor lesz a plébánián, ahová várjuk szeretettel az elsőáldozók szüleit is. Ettől kezdve ugyanebben az időpontban lesz a felkészítő oktatás.

Húsvéti Terkamókát – a farsangihoz hasonlót -, szerveznek plébániánk családjai gyermekek számára, április 13-án, szombaton, 16.00 órától az alagsori hittanteremben. Játékok, locsolkodás, vetélkedők, ping-pong és még sok minden más várja a gyerekek. Belépő, családonként egy tányér sütemény, vagy egy üveg üdítő. Mindenkit szeretettel várunk!

Vallásközi Konferencia lesz plébániánk alagsori hittantermében, április 15-én, hétfőn, 16.00-18.00 óráig, a Plébánia és a Keresztény-Zsidó Társaság szervezésében, „Vallásközi Párbeszéd” zsidó, keresztény és iszlám szempontjából címmel. Előadók lesznek, Fináli Gábor rabbi, Beer Miklós püspök, Sulok Zoltán a magyarországi muszlimok egyházának elnöke, Szécsi József főtitkár, valamint zárszót Ferenc atya mondja.

Krisztus a jövőnk – Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának évfordulója alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyar Kurír könyvbemutatót és találkozót szervez templomunkban, április 16-án, kedden, az esti mise után 19.00 órai kezdettel.

A nagyböjti tartós élelmiszer adománygyűjtéskor összesen 220 kg élelmiszer gyűlt össze, amelyből 29 családnak tudtunk eljuttatni csomagot húsvétra. A pénzbeli adományok készpénzben és az autómátén keresztül összesen 191.800.- Ft. volt, amelyből élelmiszervásárlási utalványt juttattunk el, összesen 27 háztartásba. Hálásan köszönjük a Kedves Testvérek nagylelkűségét!

keyboard_arrow_up
X