A Zeneakadémia Kecskeméti Kodály Intézetének nemzetközi hallgatói és tanárai közreműködésével, a mai vasárnapon, a délelőtt 10.00 órai szentmisében elhangzik Joseph Haydn: B-dur Missa Brevise. Szólót énekel: Darázs Renáta, vezényel: Füri Anna. Hangszereken közreműködnek ausztrál, török, amerikai és ír fiatal művészek.

Őszentsége Ferenc pápa, éppen egy évvel ezelőtt, ezen a napon, április 28-án kezdte meg magyarországi lelkipásztori látogatását. Ebből az alkalomból, az elmúlt héten 1500 magyar zarándok ment Rómába, hogy megköszönje ezt az emlékezetes látogatást a Pápának. Templomunkban, a ma esti 18.30 órai szentmisében adunk hálát a pápalátogatás kegyelmeiért. Közreműködik a „Pápamobil” formáció, mely a Kossuth téri pápai mise felvezetőjére állt össze, a magyarországi gitáros együttesek vezetőiből. Ők énekelni és zenélni az esti szentmisén, majd pedig örömzene lesz „Jézus jön felénk…” címmel.

Sienai Szent Katalin egyháztanító, Euróba tárvédőszentej ünnepe lesz április 29-én, hétfőn.

Május hónap, Egyházunkban a Szűzanya tiszteletére szentelt hónap. Ezért májusban minden este közösen imádkozzuk a Loretói litániát, hétköznap, az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt 18.00 órakor. Az első ünnepélyes májusi litánia, 1-én, szerdán este lesz.

A május 1.-i litánia után, 19.30 órakor, jótékonysági, három kórus koncertjére kerül sor templomunkban, a „Mazsola Kuckó Alapítvány” – mely a fogyatékkal élő gyermekek családjainak támogatására jött létre -, megsegítésére. Közreműködnek: a Jubileumi Eötvös Kórus, a Stellaria Media Nőikar és a Vásárhelyi Zoltán Férfikar.

Elsőpénteken, május 3-án, meglátogatjuk beteg testvéreinket. A reggeli és esti misék alatt gyóntatás lesz. Az esti mise után – május lévén – a Loretói litániát imádkozzuk.

Országos Mindszenty Zarándoklat lesz Esztergomba, a szentéletű, Tiszteletreméltó Mindszenty József hercegprímás sírjához szombaton, május 4-én. A 10.30 órakor kezdődő szentmisét Erdő Péter bíboros celebrálja, a szentbeszédet Martos Levente Balázs segédpüspök mondja.

Cserkészek lelkisége képzése után szentségimádása és gyónási lehetőség lesz, május 4-én, szombaton, 19.45-től a templomban.

Anyák napján, május első vasárnapján, 5-én, szeretettel köszöntjük az édesanyákat. A 18.00 órai litániát az édesanyákért ajánljuk fel.

Előre meghirdetjük a félnapos plébániai zarándoklatunkat:

Pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház Anyja napján a hagyományos plébániai zarándoklatunkra kerül sor a Szűzanya máriaremetéi kegyhelyére. Mivel az idén a karizmák ünnepe helyett, majd szeptemberben a Katolikus Társadalmi Napok rendezvény lesz, ezért nem 12.00, hanem 10.30 órára várjuk a terézvárosi kedves testvéreket a kegytemplomba szentmisére, közös imádságra a templom előtt álló Mindszenty szobornál, végezetül közösségi ebéd, majális lesz. Ezért pünkösdhétfőn templomunkban a 10.00 órai mise elmarad. Kérjük a testvérek jelentkezését a sekrestyében vagy a plébánia hivatalban. Kérjük, hogy jelezzék, ki jönne autóval, illetve ki hány főt tudna autójábnan kivinni Máriaremetére. A közös, három fogásos ünnepi ebédhez, szabadon választható itallal együtt a hozzájárulás 7.500. Ft., gyermekeknek 3.000.- Ft.

keyboard_arrow_up
X