Elsőáldozás van, Urunk Mennybemenetel ünnepén, a 09.00 órai diákmisén. A 14 elsőáldozó gyermekért mondott imádságokat és nekik eljuttatott ajándékokat hálásan köszönjük a kedves testvéreknek. Ezen a vasárnapon a 10.00 órai mise, 10.15-kor kezdődik.

Zeneakadémia, Alma Máter kórusának tanévvégi koncertje, ezen a vasárnapon 19.30 órakor lesz.

PÜNKÖSDKOR, jövő vasárnap, május 19-én, ifjú és felnőtt testvéreink bérmálása lesz 10.00 órakor, összevontan, három plébániával közösen, a Szent István Bazilikában. A bérmálás szentségét Mohos Gábor püspök szolgáltatja ki. A bérmálkozóink neveit elhelyeztük az újságos asztalon egy kosárba, kérjük a testvéreket, hogy vigyenek el egy nevet és a következő héten minden nap imádkozzanak a fiatalokért. Templomunkban, a Pünkösdi ünnepi szentmisében, 10.00 órakor, énekkarunk, a Capella Theresiana: L.J.Marchand: Missa Quis ut Deus c. miséjét, M.R. de Lalande: Veni Creator és Cantate Domino művét énekli.

Pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepén, május 20-án, hagyományos plébániai zarándoklatunk Máriaremetei programja: 10.30 órára várjuk a terézvárosi testvéreket a kegytemplomba szentmisére, majd imádság a templom előtti Mindszenty szobornál. Ez után közös ebéd, és a gyerekeknek majális, játék. Templomunkban pünkösdhétfőn két szentmise lesz, reggel 08.00 és este 18.30 órakor. Az esti misén, orgonán játszik és utána rövid koncertet ad, Áchim Erzsébet orgonaművész. Közreműködik: Rónaszéki Tamás hegedűn és Kriszta Kinga énekel.

Várjuk tehát a testvérek jelentkezését remetei zarándoklatra a sekrestyében. Kérjük, hogy jelezzék, ki tud autóval jönni és hány főt tudna kivinni. A három fogásos ünnepi ebédhez, szabadon választható itallal, a Remetekert Étteremben, 7.500. Ft., a hozzájárulás, gyermekeknek 3.000.- Ft., és ha több gyermek jön,1.500.- Ft., illetve 3. gyermeknél ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk!

Imaest lesz templomunkban a gyermekre vágyó házaspárokért a 777 blog szervezésében, május 23-án, csütörtökön. 18.30 órakor szentmise, melyen Zoltán atya mond beszédet, majd 19.30-kor Dr. Csépányi Gábor atya tanítását hallhatjuk majd házaspárok tanúságtétele, közbenjáró ima, szentségimádás és gyónási lehetőség lesz. A zenei szolgálatot a Boanergész zenekar vállalta. Mivel korunkban egyre több házaspár van hasonló élethelyzetben, kérjük, továbbítsátok ennek az imaestnek a hírét mindazok számára, akiknek úgy gondoljátok különösen is szükségük van imára.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró zarándoklata, Bátára, a Szent Vér kegyhelyre lesz. Május 23-án, csütörtökön, külön autóbusszal indulás reggel 08.00 órakor a templom elől. Útvonal: Paks – Bátaszék – Dunaszekcső, ahol a Duna Csárdában közös ebéd, majd a bátai kegytemplomban szentmise. Hazaérkezés, kb. 19.00 órára. Jelentkezni lehet a sekrestyében. Részvételi díj, mely magába foglalja az útiköltséget és az ebédet, klubtagoknak 10.500.- Ft., nem tagoknak 15.000.- Ft.

A tavaly templomunkból ellopott Kármelhegyi Szűzanya szobor helyett, a kedves terézvárosi testvérek nagylelkű adományából, kézzel, fából faragott, egyedi, művészi alkotás készült. A Szűzanya szobrának szentelése, május utolsó vasárnapján, 26-án, 18.30 órakor kezdődő szentmisében lesz. Szentbeszédet mond: Vörös András OCD kármelita atya. Közreműködik: a Szent Efrém Férfikar, magyar és nemzetközi szerzők műveivel. Minden kedves adományozónkat, testvérünket, valamint a skapulárét viselőket, szeretettel várjuk!

keyboard_arrow_up
X