Hittanos tanévzáró, hálaadó, Te Deum, a mai vasárnap, 09.00 órakor kezdődik. Várjuk szeretettel a hittanosokat, szüleiket, hitoktatókat és tanárokat a szentmisére. Ezzel ér véget az idei hittanos tanév. Természetesen az iskolai hitoktatás az iskolai tanév végéig, június 21-ig tart, de a plébániai hittanok, csoportok, imaórák befejeződnek és a nyári szünetet követően, a szeptember 8.-i, Veni Sancte, hittanos tanévnyitó utáni héten folytatódnak majd.

Hittanosainknak nyári napközis tábort szervezünk, június 24-28-ig. A részletekről érdeklődni, Gerencsér Lilla hitoktatónál, illetve a plébánia hivatal e-mail címén: s.terezplebania@gmail.com lehet.

Papszentelés lesz ezen a héten, szombaton, június 15-én, 10.30 órakor az Esztergomi Bazilikában. Mindenkit szeretettel várnak a szentelendők. Foglaljuk imáinkba főegyházmegyén 4 újmisés papját.

Lumen Christi Gospel kórus énekel jövő vasárnap, június 16-án, az esti 19.30 órai szentmisén. A jól ismert – hiszen templomunkban már többször is énekeltek -, magyar Gospel kórus szeretettel várja a terézvárosiakat és érdeklődőket.

A nyári miserend, a holnapi naptól, június 10.-től lép életbe és szeptember 7-ig tart. Ez azt jelenti, hogy hétköznapokon, szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai szentmisék elmaradnak és ezeken a napokon, a templom is csak reggel 08.00 órakor nyit. Június 16.-tól jövő vasárnaptól kezdődően pedig vasárnaponként három szentmise van. Az első egy órával előbb, azaz 08.00 órakor, majd délelőtt 10.00 órakor a megszokott időpontban. A déli 12.00 órai mise elmarad. Este pedig egy órával később, 19.30 órakor. Ehhez igazodik a templom vasárnapi nyitva tartása is, azaz 07.30 – 12.00-ig; illetve 17.30 – 20.30-ig tart nyitva.

A nyári gyóntatási rend, a táborok, helyettesítések, szabadságok miatt, amennyiben eltér a megszokottól, azt minden héten a hírlevélben adjuk közre. Ezért kérjük, hogy aki az adott héten szeretné elvégezni szentgyónását, kísérje figyelemmel a hírlevelünket.

A nyári ügyfélfogadási rend, szintén holnaptól annyiban módosul, hogy péntekenként délután az iroda zárva tart. Tehát hétfőn és szerdán, délután 15.00 – 19.00 óráig, kedden pedig délelőtt 08.00 – 12.00 óráig lesz nyáron nyitva a plébánia hivatal.

Ma, Európai Parlementi és Önkormányzati képviselő választás van Hazánkban. Kérjük, hogy mindenki teljesítse állampolgári kötelességét és menjen el szavazni. Mi hívő emberek pedig imáinkkal kísérjük a mai választásokat, hogy az, a jó Isten akarata szerinti eredménnyel végződjék.

keyboard_arrow_up
X