Nagyszülők és Idősek Világnapját, negyedik alkalommal rendezik meg a világegyházban, Szent Anna és Szent Joakim napjához kapcsolódóan, július utolsó vasárnapján. Ferenc pápa, ehhez a naphoz teljes búcsút engedélyezett mindazok számára, akik a szokásos feltételek mellett részt vesznek a szentmisén, külön imádkoznak az idősekért, vagy felkeresik őket. A búcsúban részesülhetnek azok is, akik lakáshoz kötöttek, idősek otthonában vagy kórházban vannak és úgy kapcsolódnak lélekben és imádságban ehhez a naphoz. Templomunkban, a szentmisék végén közösen imádkozunk, majd pedig külön, személyes áldásban részesítjük a nagyszülőket és idős testvéreinket.

Farkas Ferenc atya július 31-én, szerdán, Loyolai Szent Ignác napján, az esti 18:30 órai szentmisén ad hálát az itteni két éves lelkipásztori szolgálatáért. Várjuk szeretettel a testvéreket.

Alpek Gergely atya, új káplán pedig, augusztus 4-én, vasárnap, a délelőtt 10.00 órai koncelebrációs szentmisén mutatkozik be a terézvárosi testvéreknek. Mivel Gergely atya újmisés, ezért az ünnepi első szentmiséjét, melynek a végén újmisés áldásban is részesülhetünk, majd szeptember 8-án, vasárnap, 09.00 órakor, a diákmisén mutatja be.

Elsőpénteken, augusztus 2-án, a reggeli és az esti szentmise alatt gyóntatás lesz. Az esti mise után, 19.00 órakor elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

1Úton Zarándoklat, augusztus 10-én, szombaton lesz. A plébániánkhoz kapcsolódó útvonal Rákosszentmihályról, a Szent Mihály templomtól indul 09.30-tól. Templomunkba, kb. 16.30-kor érkeznek a zarándokok. Kérjük a kedves testvéreket, aki tud, vegyen részt ezen a zarándoklaton, vagy pedig jöjjön el ½ 5-re, hozzon süteményt, üdítőt, amivel vendégül láthatjuk a templom udvarán a zarándokokat. Előre is köszönjük a segítséget!

keyboard_arrow_up
X