Nagyboldogasszony, Szűz Mária Mennybevétele főünnepe, augusztus 15.-én csütörtökön lesz, melyet mindannyian szentmisén való részvétellel ünneplünk (parancsolt ünnep), templomunkban a nyári rend szerinti vasárnapi miserend lesz, tehát reggel 08.00; délelőtt 10:00 és este 19:30 órakor. Mivel ez a nap munkanap, ezért az esti lesz az ünnepi nagymise.

Szent István király főünnepe, augusztus 20. kedd. Templomunkban két szentmise lesz. Reggel 08:00 és délelőtt 10:00 órakor. Este nem lesz szentmise, mert Főpásztorunk mindnyájunkat hív az Szent István Bazilika előtti térre, ahol 17:00 órakor ünnepi mise lesz, melyet Erdő Péter bíboros celebrál a püspöki konferencia tagjaival együtt és a szentbeszédet Aurel Percã bukaresti érsek mondja. A szentmisét követően kerül sor az országos Szent Jobb-körmenetre.

Pinkovics Dániel újmisés atya, mond primíciás szentmisét a Teréz-templomban, Szent István ünnepének előestéjén, augusztus 19-én, hétfőn, 18.30 órakor. A mise végén újmisés áldásban részesülhetünk. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

Szent Mónika Közösség országos találkozója lesz templomunkban, augusztus 24-én, szombaton. A reggel 09.00 órakor kezdődő program részleteit a hirdetőtáblán és a Facebook oldalunkon is megtaláljuk. Délelőtt 11.00 órakor, Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK családreferense mutat be szentmisét.

Ehhez a találkozóhoz kapcsolódóan örömmel vettük az édesanyák kezdeményezését, hogy a Szent Mónika imacsoport, akik gyermekeikért rendszeresen imádkoznak, újjá alakul plébániánkon. Jelentkezni a sekrestyében lehet, vagy pedig Pappné Varga Katalinnál.

A Dél-Olaszországi plébániai zarándoklatunkra jelentkezetteknek e-mailben értesítést küldtünk az út részleteiről. Kérjük, hogy augusztus 14-ig az útiköltség második részletét, a plébánia hivatalban szíveskedjenek befizetni.

Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy a templomi hangosító berendezésük meghibásodott. A hibák feltárását, a szükséges eszközök cseréjét és javítását szakemberek végzik. Kérjük testvéreink szíves türelmét. Előre is köszönjük.

keyboard_arrow_up
X