A Kattárs (Katolikus Társadalmi Napok) rendezvénynek Budapest ad otthont. Szeptember 27. és 29. között számos program várható, melyről a kattars.hu honlapon lehet tájékozódni. Kiemelt program a szombati családi nap a Nemzeti Múzeum kertjében, valamint a záró dicsőítő szentségimádás gyónási lehetőséggel jövő vasárnap este 20 órától a Szent István Bazilikában. Hétfő estig várják az önkéntesek jelentkezését az onkentes@kattars.hu e-mail címen.

Alapvető hittan kezdődött, olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, de hitünk iránt érdeklődnek és szeretnének megkeresztelkedni. A szentségekre a felkészítés január 6-ig keddenként, 19.00 órakor a sekrestye fölötti hittanteremben vannak. Még lehet csatlakozni. Kérjük a testvéreket, ha tudnak ilyen fiatalról vagy felnőttről, mondják el számára ezt a lehetőséget és hívják meg kedd estére.

Plébániai Zarándoklatra megyünk Bodajkra, október 19-20-ig, szombaton és vasárnap. A részletek a plakáton olvashatóak. Várjuk a jelentkezéseket az összeg befizetésével.

Csal-Te! – azaz Családos-Teázás és más vidám programok, kvíz-játék lesz havonta, vasárnaponként a 09.00 órai diákmise után 10.00 órától a plébánia alagsori hittantermében. Az első alkalomra a mai napon, szeptember 22-én kerül sor, melyre szeretettel várjuk a családokat gyermekekkel, de természetesen minden kedves testvérünket.

Ifjúsági hittan alkalmak kezdődnek ma, az esti szentmise után az alagsori teremben. Ez elsősorban a már érettségizetteknek szól. Bátorítunk minden fiatalt, hogy csatlakozzon a közösséghez, ismerjék meg hasonló korosztályú, gondolkodású társaikat. Érdeklődni, jelentkezni Gergely atyánál lehet személyesen vagy e-mail címen (gergelyatya.ebp@gmail.com) keresztül. Ugyanakkor, ha lenne jelentkező a gimnazista korosztályból kérjük, e-mail címen keresztül jelezze. Reményeink szerint tudunk ilyen csoportot is alakítani.

Plébániánk férfiköre is megtartja e tanévi első alkalmát szeptember 26-án, csütörtökön 19:30-kor az alagsori teremben.

A nyugdíjas klub ugyane, szeptember 26-án, csütörtökön 17:00-kor tartja összejövetelét a közösségi teremben.

Az első Bibliaóra szintén csütörtökön lesz, az esti szentmise végeztével, kb. 19h-kor, itt a templomban. Zoltán atya várja az érdeklődöket.

Erkölcsös vagy erkölcstelen? címmel beszélgető estek kezdődnek el minden hónap 2. és 4. péntekjén. Az első alkalom sajnos elmaradt, így most pénteken, szeptember 27-én este, a szentmise után lesz a közösségi teremben, melyen a témák megbeszélése várható.

Templomi hangosításunk javítása folyamatban van. A meghirdetett gyűjtés eddigi eredménye 567.000.- Ft, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk. A szükséges eszközök beszerzése összesen: 775.000.- Ft. A további adományaikat személyesen, vagy utalással is megtehetik. Köszönjük előre is.

keyboard_arrow_up
X