Az elvándorlók és menekültek világnapja van. Imádkozzunk mindazokért, akik vallásuk, vagy faji megkülönböztetésük miatt kényszerülnek elhagyni otthonukat, hazájukat.

Szent Jeromos, a Bibila tudósa emléknapján, Szentségimádás, Vesperás és személyes Szentségi áldás lesz szeptember 30-án, hétfőn 19.00 órakor. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisére imaszándék küldhető a plébánia e-mail címére, hétfőn, 17.00 óráig.

Alapvető hittan indult, olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra. Ezen a héten, kedden, október 1-én lehet még bekapcsolódni a csoportba, 19.00 órától a sekrestye fölötti hittanteremben. Kérjük, hogy adjátok tovább ezt a lehetőséget olyan ismerőseiteknek, akik érdeklődnek hitünk iránt.

Rózsafüzért imádkozunk október hónapban minden nap, a kedves testvéreinkkel közösen a templomban. Hétköznap az esti szentmise után 19.00 órától, vasárnap a szentmise előtt 18.00 órától. Az első ünnepélyes rózsafüzér, szentségi áldással, október 1-én, kedden, 19.00 órakor lesz. Hiszünk a közösségi imádság erejében és bízunk Isten kegyelmében a Szűzanya közbenjárásában a mostani békétlen és súlyos gondokkal terhes világunkban. Jöjjünk minél többen, imádkozzunk együtt!

Elsőpénteken, október 4-én, a reggeli mise után és az esti mise után a rózsafűzér alatt lesz gyóntatás. Aki tud olyan idős, beteg testvérről, aki a hónap elsőpéntekjein szívesen részesülne a szentségekben, jelezzék a plébánián vagy valamelyik atyánál.

Kórházi Beteglátogató képzés lesz e héten, szombaton, október 5-én, a Rózsák terei Szent Erzsébet Plébánián. Várják azok jelentkezését, akik szívesen látogatnák a betegeket, felajánlva számukra a szentségek megerősítő kegyelmét. Részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.

Nagymarosi Ifjúsági találkozó lesz e hét végén szintén szombaton, október 5-én. Részletek az interneten és a plakátokon megtalálhatók. Várják szeretettel a fiatalokat.

Plébániai Zarándoklatra, a Bodajki Szűzanya kegyhelyére, október 19-20-ra meghirdetett útra ezen a héten, október 4-ig lehet még jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián. Utána már csak tartalék listára tudjuk felvenni a jelentkezőket. Részletek a plakátokon olvashatóak.

Jövőre, 2025-ben Szentév lesz. Így Rómába megyünk majd zarándoklatra, június 28-július 4-ig. A csoport betelt, itt is már csak tartalék listára lehet jelentkezni. Ha lesz elég jelentkező, akkor egy második csoportot is indítunk.

Pesti Ferencesek várnak minden belvárosit az un. „Tranzitusra”, Assisi Szent Ferenc mennyei születésnapjára, ünnepe előestéjén, október 3-án, csütörtökön, 18.30 órai misére és szertartásra.

Templomi hangosításra meghirdetett adománygyűjtés befejeződött. A berendezések és a beszerelés, minden hozzá való kiegészítővel összesen 852.153.- Ft. lett. A kedves testvérek nagylelkű adományai ezt teljes egészében fedezik. Hálásan köszönjük minden adakozónak! A végső beállítások még a héten folytatódnak. Ezért szívesen fogadjuk a testvérek észrevételeit, tapasztalatit. Köszönjük!

keyboard_arrow_up
X