Ars Sacra Fesztivál programjai a héten templomunkban:

  • Szeptember 15-én vasárnap, a 10.00 órai szentmisén, a Vásárhelyi Zoltán Férfikar, Fauré: Messe Basse művét énekli. Ugyanezen a vasárnapon, 18.30 órakor a szentmisén az új idényben először az imperfectum együttes ad zenei szolgálatot.

  • Szeptember 18-án, szerdán, 18.30 órakor, Laczó Zoltán: Requiemjét a Szent Efrém Férfikar, az ukrajnai háború, kárpátaljai áldozatainak lelki üdvéért bemutatandó szentmisén énekli.

  • Szeptember 21-én, szombaton 00 órakor a „Zene Mindenkié Egyesület” a Parafonia Zenekar és a Parapille Csoport (fogyatékkal élő testvéreink) hangversenyére kerül sor, melyen népszerű klasszikus zenei művek (Bach, Csajkovszkij, Brahms, Bizet, Greeg, Strauss, Kodály stb), magyar-, és más népek dalai, valamint könnyedebb műfajú zeneművek is felcsendülnek.

  • Szeptember 22-én, vasárnap, 10.00 órakor, templomunk énekkara idénynyitó miséjén, Palestrina: Missa Papae Marcelli műve hangzik el.

Szentségimádás, Vesperás és személyes Szentségi áldás lesz szeptember 16-án, hétfőn – a nyári szünet után ismét – 19.00 órakor. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisére imaszándék küldhető a plébánia e-mail címére, hétfőn, 17.00 óráig.

Alapvető hittan indul, olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, de hitünk iránt érdeklődnek és szeretnének megkeresztelkedni, szeptember 17-én, kedden, 19.00 órakor a sekrestye fölötti hittanteremben. Kérjük a testvéreket, ha tudnak ilyen fiatalról vagy felnőttről, mondják el számára ezt a lehetőséget és hívják meg kedd estére.

A múlt héten megnyílt Café Francesco, (Bp. V. ker. Molnár u. 4.) első vendége, Zoltán atya lesz, szeptember 17-én, kedden, 19.00 órakor. A pápák magyarországi látogatásairól szóló beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Plébániai Zarándoklatra indulunk Dél-Olaszország szentjei nyomában, szeptember 18-án, szerdán. Találkozás reggel 04.30-kor a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálján. Szent Januáriusz ünnepén veszünk részt Nápolyban 19-én, majd Szent Pio atya ünnepén 23-án. Ez utóbbira, Pio atya sírjához, San Giovanni Rotondóba szívesen elvisszük a kedves testvérek imaszándékait, melyeket az újságos asztalon lévő kosárba kérünk elhelyezni.

Jövőre, 2025-ben Szentév lesz. Így Rómába megyünk majd zarándoklatra, hogy a pápai bazilikák szentévi kapujain imádsággal átlépve, kegyelmekben részesülhessünk. Ennek időpontja: június 28-július 4-ig. A részletes program még szervezés alatt, de részt veszünk Péter-Pál főapostolok ünnepén is. A hét napos zarándokút részvételi díja: 158.300.- Ft. és 774.- €. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet a forint összeg és 300.- € befizetésével.

Szent Mónika édesanyák imacsoportja újra indul, havonta egyszer, csütörtökön 18.00-kor, Az első ima alkalom szeptember 19-én, csütörtökön lesz, és utána a 18.30 órai szentmisét is az édesanyák szándékaira ajánljuk fel.

TerKApella, gyermekkórusunk is újra indul. Az első próba ezen a héten, szombaton, szeptember 21-én, 10:30-kor, közösségi teremben lesz. Várjuk az énekelni vágyó gyerekeket!

Csal-Te! – azaz Családos-Teázás és más vidám programok, kvíz-játék lesznek havonta, vasárnaponként a 09.00 órai diákmise után 10.00 órától a plébánia alagsori hittantermében. Az első alkalomra, jövő vasárnapra, szeptember 22-én kerül sor, melyre szeretettel várja Gergely atya a családokat gyerekekkel, de természetesen minden kedves testvérünket.

Plébániai Zarándoklatra megyünk Bodajkra, október 19-20-ig, szombaton és vasárnap. Jelentkezni lehet a sekrestyében 25.000.- Ft. részvételi díj befizetésével, mely magában foglalja az autóbusz, a szállást, az étkezést (szombat vacsorától vasárnap ebédig) és a belépőket. Most is van családos kedvezmény, 1 gyermek (16 éves korig) 20.000.- kettő már csak 15.000.- Ft. Mivel erre az éjszakára egy teljesen felújított zarándokházban szállunk meg a szobák 5, 8 és 10 férőhelyesek.

Templomi hangosításunk meghibásodott. A múlt héten meghirdetett, erre a célra szánt gyűjtés eredménye eddig 316.000.- Ft. volt, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk. A további adományokat személyesen vagy átutalással hálásan fogadjuk. A szükséges eszközök beszerzése várhatóan összesen: 775.00.- Ft. lesz. Adományokat hálásan köszönjük!

keyboard_arrow_up
X