Imanyolcad, Avilai Szent Teréz, templomunk védőszentje ünnepére készülve, a rózsafüzér imádsághoz kapcsolódóan, október 8 – 15 –ig lesz, minden este a templomban. Várjuk a testvéreket október hónapban a közös rózsafüzér imádságra és a templombúcsú előtti nyolc estére.

Magyarok Nagyasszonya főünnepe október 8-án, kedden van. A 18.30 órai szentmise lesz az ünnepi mise és utána a rózsafüzér, melyben Hazánkat Nagyasszonyunk oltalmába, plébániai közösségünket, ettől a naptól kezdve, nyolc estén át, Avilai Szent Teréz közbenjárásába ajánljuk.

Szent Mónika imacsoportunk, a gyermekeikért imádkozó édesanyák közössége, október 10-én, csütörtökön, 18.00 órakor találkozik a templomban.

Nőkről, Nőknek, Nőiességről címmel, egy új csoport indul plébániánkon. A léleksimogató, egy belső utazás, egy olyan nőknek szóló program, ami hozzásegít önmagunk jobb megismeréséhez. Segít megtalálni a lélek, a szív és az ész egyensúlyát az életünkben. Várjuk a templomunkba járó hölgyeket az első alkalomra, október 10-én, csütörtökön 20.00 órától a plébánia alagsori hittantermébe.

A 2025-ös szentévi, római zarándoklatunkra, június 28 – július 4 –ig, a nagyszámú érdeklődő miatt, egy második csoportot is indítunk, augusztus 21-26-ig. Ez a zarándokút egy nappal rövidebb, de lényegében, némi módosítással az első programját tartalmazza majd. Kérjük, hogy akik tartalék listára kerültek és ez az új időpont megfelelő számukra jelentkezzenek az előleg befizetésével a plébánia hivatalban, illetve így most újabb jelentkezésre is nyílt lehetőség.

Lelki estével készülünk a templombúcsú ünnepére. Október 12 – én szombaton, a rózsafüzér és imanyolcad 18.00 órakor, a 18.30 órai szentmisében lelkigyakorlatos elmélkedés az Imádság Évében Szent Teréz gondolataival az imádságról, illetve az Ő sírjának egy hónappal ezelőtti felnyitásáról, amikor testét ötszáz év után is épen találták, illetve gyónási lehetőség.

AVILAI SZENT TERÉZ BÚCSÚ ÜNNEPI PROGRAMJAI:

Október 13. Vasárnap, Templom Búcsú Ünnepe:

09.00: Csendes szentmise

09.55: Toronyzene – Bartók Béla Konzervatórium Fúvósai

10.00: Búcsúi Nagymise, Mozart: Koronázási mise:

Vox Mirabilis, Capella Theresiana, szólisták, zenekar

11.30: Szent Teréz-körmenet – Szent Flórián Rézfúvós kvintett (12.00 órai mise elmarad)

18.00: Rózsafüzér – Szt.Teréz imanyolcad

18.30: Szentmise

Október 15. Kedd, Avilai Szent Teréz Ünnepnapja:

08.00: Csendes szentmise

17.30: Rózsafüzér – Szent Teréz imanyolcad befejező ima

18.00: Szent Teréz Vesperás –

Zeneakadémia Egyházzene Tanszék, Schola Academica

18.30: Ünnepi, koncelebrációs szentmise.

Főcelebráns: Martos Levente Balázs püspök, együtt miséznek a Pest-Belvárosi Esperes kerület papjai. Szentbeszédet mond: Nagy Bálint SJ atya.

keyboard_arrow_up
X