Köszönjük Kedves Testvéreinknek, akik szolgálataikkal, a templomtakarítás, az oltárok díszítése, sütemények készítése, a vendéglátás, a zenei szolgálatok a misén és a körmeneten, a búcsú méltó lebonyolításához hozzájárultak. Külön köszönjük az anyagi támogatásokat: Terézváros Önkormányzatának a 2M Ft-ot és a Testvéreknek a 312.000.- Ft-ot. Isten fizesse meg mindnyájuknak!

A mai vasárnap a Missziók Világnapja. Ezért a Püspöki Konferencia rendelkezésére országos adománygyűjtés van, a missziók munkájának támogatására. Mi is erre a célra kérjük a testvérek szíves adományait.

A Bartók Béla Zenekonzervatórium koncertje lesz templomunkban, október 21-én, hétfőn este, 19.30 órakor.

Szent II. János Pál pápa emléknapja, október 22-én, kedden van. Az mise és rózsafüzér imádság után tiszteletünket nyilváníthatjuk a Szent Pápa templomunkban őrzött vér-ereklyéje előtt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján, Nemzeti Ünnepünkön, október 23-án, szerdán, az esti 18.30 órai misében a hősökért és áldozatokért imádkozunk, a rózsafüzért követően pedig a templom előtti keresztnél gyertyát gyújtunk a „pesti srácok” tiszteletére.

A Budafoki Ének-és Zenekar, jövő vasárnap, október 27-én, a délelőtt 10.00 órai nagymisén Schubert: Deutsche Messe c. miséjét énekli.

Az imperfectum együttes, szintén jövő vasárnap, a hónap utolsó vasárnapján, október 27-én, 18.30 órakor, „…szívből ujjongjunk!” címmel ad zenei szolgálatot.

A 2025-ös szentévi, római zarándoklatunkra, az első csoport betelt, a második csoportba 3 hely maradt. Aki még nem rendezte a zarándoklatra az előleget, kérjük, hogy következő héten tegye meg. Hamarosan elkészül a részletes program is, melyet a jelentkezőknek elküldünk.

Előre jelezzük, hogy november 1-én, Mindenszentek ünnepén három szentmise lesz, reggel 08.00; délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor. Az esti lesz az ünnepi mise, melynek végén elhunytjainkért imádkozunk. November 2-án, Halottak Napján szintén három mise van. Az esti ünnepi gyászmisén templomunk énekkara, a Capella Theresiana zenekari kísérettel Mozart: Requiemjét énekli. A mise után az urnatemetőben imádkozunk az itt nyugvók lelki üdvösségéért!

keyboard_arrow_up
X