Missziók vasárnapja

Bérmálkozásra lehet jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián, személyesen, telefonon (Tel.sz.: 342-0534; 321-8886), vagy e-mailben (E-mail: s.terezplebania@gmail.com). Mindazok jelentkezését várjuk, akik jövőre, 2018. májusára tervezett bérmálás időpontjáig betöltik 14. életévüket, voltak elsőáldozók és szeretnék a Szentlélek megerősítő kegyelmét kérni, felnőtt keresztény életükre. Természetesen a fiatalok mellett olyan felnőttek jelentkezését is várjuk, akiknél bármely okból, de elmaradt a bérmálkozás.

Nemzeti Ünnepünkön, október 23-án, hétfőn, az esti 18.30 órai szentmisében és utána a rózsafüzérben az ’56-os forradalom és szabadságharc hőseiről emlékezünk meg és gyújtunk gyertyát a templom előtti keresztnél.

Szilágyi Stella Ikon-kiállítása, e hét szerdáig, október 25-ig látogatható az altemplomban.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub októberi összejövetele, ezen a héten, csütörtökön, október 26-án, 16.30 órakor lesz az alagsori hittanteremben. Előadó: Jobbágy Zoltán.

Magnificat Leánykar és az izraeli The Ramat Gan Chamber Choir közös koncertje, október 27-én, pénteken, az esti mise után, 19.00 órakor lesz templomunkban. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható. A koncert miatt az esti rózsafüzért a mise előtt, 18.00 órakor imádkozzuk.

Missziók vasárnapján, amikor a hitterjesztésért, az evangélium örömhírének továbbadásáért imádkozunk, országos adománygyűjtés van a püspöki konferencia rendelkezésére, a missziók munkájának támogatására. Az erre a célra szánt adományokat, a templom közepén lévő perselybe kérjük elhelyezni és előre is köszönjük.

Mindenszentek főünnepe és Halottak napja. Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy november 1-én és 2-án, a templom és az urnatemető egész nap látogatható. November 1-én, szerdán, Mindenszentek főünnepe parancsolt ünnep, melyet szentmisével ünneplünk. Ezen a napon három mise lesz templomunkban, reggel 08.00, délelőtt 10.00 és az ünnepi nagymise este 18.30 órakor. November 2-án, csütörtökön, Halottak napján, szintén három szentmise van, 08.00 órakor, délelőtt 10.00 órakor a kriptában és este 18.30 órakor kezdődik az ünnepi gyászmise az urnatemetőben eltemetettek lelki üdvéért, melyen templomunk énekkara a Capella Theresiana, Marc-Antoine Charpentier: Requiem című miséjét énekli.

keyboard_arrow_up
X