ÚRNAPJÁT, Krisztus Szent Teste és Vére főünnepét, a mai vasárnapon ünnepeljük. Délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek végeztével, kb. 11.00 órakor indul az Úrnapi körmenet. A négy égtájat jelképező négy oltár közül kettő a templomban, kettő pedig a templomkertben lesz. Az oltárok díszítéséhez felajánlott adományokat hálásan köszönjük és még a mai napon szívesen fogadjuk. A körmeneten a Bartók Zenekonzervatórium fúvósainak kamarazenekara játszanak majd. A körmenet miatt a 12.00 órai szentmise elmarad.

Úrnapja estéjén, templomunk énekkarának, a Capella Theresianának évadzáró szolgálata lesz. 18.00 órakor az Úrnapi vesperást éneklik, 18.30 órakor pedig a szentmisén is énekelnek.

Az évad utolsó, hétfő esti Szentségimádása és vesperása, majd személyes szentségi áldás, holnap, hétfőn, június 3-án, 19.00 órakor lesz. Várjuk mindazokat a testvéreket, akik az év során rendszeresen velünk imádkoztak ezeken az estéken. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisére pedig, a szokott módon, a plébánia e-mail címére kérjük, 17.00 óráig megküldeni az imaszándékokat.

Jézus Szent Szíve főünnepe, június 7-én, pénteken van. Az esti 18.30 órai lesz az ünnepi szentmise, utána, kb. 19.00 órától kezdődik a Jézus Szíve litánia, melyben felajánljuk önmagunkat és szeretteinket Jézus Szentséges Szívébe.

Hittanos tanévzáró, hálaadó szentmise, jövő vasárnap, június 9-én, 09.00 órakor kezdődik. Várjuk hittanosainkat és Szüleiket szeretettel. Ezzel ér véget az idei hittanos tanév. Természetesen az iskolai hitoktatás az iskolai tanév végéig tart, de a plébániai hittanok, csoportok folyamatosan befejeződnek ezen és a jövő héten.

Hittanosainknak nyári napközis tábort szervezünk, június 24-28-ig. A részletekről, Gerencsér Lilla hitoktatónál lehet érdeklődni.

A nyári miserend, június 10.-vel kezdődik és szeptember 7-ig tart. Ez azt jelenti, hogy már a június 10.-vel kezdődő héten is, hétköznapokon, szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai szentmisék elmaradnak és ezeken a napokon, a templom is csak 08.00 órakor nyit. Június 16.-tól pedig vasárnaponként három szentmise van. Az első egy órával előbb, azaz 08.00-kor, majd délelőtt 10.00 órakor a megszokott időpontban. A déli 12.00 órai mise elmarad. Este pedig egy órával később, 19.30-kor kezdődik a szentmise.

A plébánia hivatal és urnatemetői iroda nyári nyitva tartása annyiban módosul, hogy péntekenként délután az ügyfélfogadás elmarad. Tehát hétfőn és szerdán délután 15.00 – 19.00 óráig, kedden pedig délelőtt 08.00 – 12.00 óráig lesz nyáron nyitva az iroda.

keyboard_arrow_up
X