Szent Márton-napi ünnepség és liba kostoló lesz ma, az esti ifjúsági mise után, 19.30 órakor a plébánia alagsori hittantermében. Minden kedves testvérünket szeretettel várunk erre a közösségi alkalomra. A belépő hölgyeknek, egy kis sütemény, az uraknak pedig vörös bor. Az asszonykör és férfikör Szent Márton-napi összejövetele, november 17-én, 19.30 órakor lesz.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia, november 13-án, hétfőn, 15.00 órakor kezdődik, az alagsori hittanteremben, melyen keresztény és zsidó előadások lesznek, „Széder – Eucharisztia – Úrvacsora” címmel. A részletes program a hirdetőtábálán, szórólapokon és a www.kzst.hu honlapon is megtalálható. A konferencia fővédnöke: Beer Miklós váci püspök.

Ifjúsági kirándulás lesz Makkosmáriára szombaton, november 18-án. Érdeklődni és jelentkezni Robi atyánál lehet.

Imádkozzunk papjainkért! Dr. Hajnal Róbert kanonok atya, immár július óta beteg. Otthonában gondozzák. Róbert atya mondta a kedd és péntek esti szentmiséket és gyóntatott. Testvére, Hajnal György kanonok atya most szintén kórházba került. Ő szerda esténként mondja a szentmisét itt a Teréz templomban. Gyógyulást és lelki erőt kívánunk az atyáknak.

A Király! A Királyod? – címmel hirdette meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága az egy órás Szentségimádást, Krisztus Király ünnepének előestéjére, november 25-én, szombaton, 17.00 – 18.00 óráig. Szeretnék a szervezők, ha legalább 20.000-en lennénk, akik csatlakozunk országszerte ehhez az egy órás szentségimádáshoz. Templomunk csatlakozott a felhíváshoz és várjuk az imádkozókat, november 25-én, 17.00 órára. Kérjük, hogy aki szívesen eljönne ide, vagy egy másik templomba, jelentkezzen be a krisztuskiraly.iec2020.hu címen. Ebben az órában a Krisztus Király ünnepi Vesperást énekeljük.

Szent Erzsébet kenyeret szentelünk és osztunk ki jövő vasárnap, november 19-én, Árpádházi Szent Erzsébet napján, a testvéreknek. Ezzel is emlékezve a jótékonyság Szentjére, hogy példájából erőt merítve, mi is önzetlenül segítsük rászoruló embertársainkat.

A Püspöki Konferencia is, jövő vasárnapra hirdette meg a Karitász támogatására az országos adománygyűjtést. Mi is erre a célra kérjük majd a testvérek szíves adományait.

Futó Károly kanonok, ny. plébános az elmúlt héten, 93 éves korában elhunyt. Károly atya, sokak lelki atyja, 1973-1974-ben szolgált káplánként, itt a Terézvárosban. Temetéséről és az érte felajánlandó gyászmiséről az értesítőt a templom előterében elhelyeztük. Akik ismerték, szerették, imádkozzunk érte!

Plébániánk alapításának 240. évfordulóján, Mária Terézia nyomában szervezett bécsi kirándulásunkról készült, közel 60 fotót tartalmazó album elkészült, mely megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében.

keyboard_arrow_up
X