Adventi Roráté misék, hétköznapokon, reggel 07.00 órakor vannak. A Roráté misék alatt, hétfőn, kedden, pénteken és szombaton van gyóntatás is. Ezen a héten, szombaton, december 23-án lesz az idei utolsó Roráté, amely után szeretettel várjuk a testvéreket reggelire az alagsori hittanteremben. Akik szívesen segítenének a reggeli előkészítésében a mise előtt jöjjenek a plébániára.

A 4. adventi gyertyagyújtás december 23-án, szombaton, este 18.00 órakor lesz.

Adventi szeretet vendégségre (forralt bor, tea és sütemények) várja a terézvárosi testvéreket, a templomkerti Betlehemet állító Kunfalvi Gábor és Családja, a mai, örvendetes vasárnapon, a délelőtti misék (09.00; 10.00; 12.00 óra) után a templomkerti sátorba és ahol lehet találkozni az élő állatokkal is.

Karácsonyi, Karitász szolgálataink: A múlt héten 61 rászoruló családnak és egyedülállónak küldtük el az élelmiszer vásárlási utalványokat és vehették át az önkormányzat ajándék csomagjait. Tegnap, az ingyenes ebédosztás alkalmával, 200 adag meleg ebéddel láttuk vendégül az ide érkező hajléktalanokat, szegényeket, időseket. Köszönjük az ebédet anyagilag támogató és a lebonyolítását segítő cégÂÂ nagylelkű támogatását!ÂÂ Az ünnepeket kórházakban töltő betegeket holnap, hétfőn látogatjuk még és 400 kis csomagot, valamint az iskolások által készített karácsonyi lapot osztjuk ki. Az idősek karácsonyi ünnepsége, műsorral, vendéglátással, ezen a héten, december 21-én, csütörtökön, 16.00 órakor lesz az alagsori hittanteremben. Mindenkit szeretettel várnak. Szeretnénk megköszönni a testvéreknek, akik anyagi támogatásukkal segítették a plébánia adventi jótékonysági szolgálatainak megvalósítását. Az erre a célra összegyűlt adományok összesen: 425.700.- Ft. volt.

Miseszövetségbe lehet belépni és szentmise szándékot lehet kérni a 2018-as évre, a sekrestyében és a plébánián.

Évvégi lehetőség, hogy egyes urnafülkéket, 20–30%-al olcsóbban lehet megváltani a plébánia hivatalban, még ezen a héten, december 22-ig.

Templomunk ünnepi miserendje:

December 24-én, advent 4. vasárnapján, délelőtt vasárnapi miserendet tartunk, tehát 09.00; 10.00; 12.00 órakor, az esti mise elmarad, mert szenteste van. Délután 15.00 órakor kezdődik a gyerekeknek a pásztorjátéka. Éjszaka 23.30-kor nyitjuk a templomot, gyóntatás és karácsonyi orgona muzsika, majd 24.00 órakor kezdődik az Éjféli mise.
December 25-én, Karácsony ünnepén, hétfőn, vasárnapi miserendet tartunk. A délelőtt 10.00 órai ünnepi nagymisén, a Budapesti Énekes Iskola, zenekari kísérettel, W.A.Mozart: Koronázási miséjét énekli.
December 26-án, Karácsony másodnapján, Szent István vértanú ünnepén, három szentmise lesz, reggel 08.00; délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor.

Az ünnepi miserendet, valamint a templom és urnatemető ünnepi nyitvatartási rendjét az előtérben szórólapokon és a hírlevélben, valamint a honlapunkon is megtalálhatjuk!

Hangversenyek templomunkban advent harmadik hetében:

Zeneakadémia Ének Tanszakának december 17-én, vasárnap, 19.30 órakor;
Terézvárosi Két tannyelvű Iskolának december 18-án, hétfőn, 16.00 órakor;
Budapesti Énekes Iskolának december 20-án, szerdán, 17.00 órakor;
Zenekonzervatórium Koncert Fúvószenekarának december 20-án, szerdán, 19.00 órakor lesznek.

keyboard_arrow_up
X